"Óriási érték az, amit megteremtek. Legyen az csak egy jó ház egy jó gazdasággal, állatok, melyeket jól gondozunk, gyermekek, akiket jól nevelünk. Tehát valamit jól csináljunk. Ezer ilyen érték van, de a lényeg az, hogy örömmel és szeretettel éljünk, és valamit létrehozzunk, részt vegyünk a teremtésben. Nagyképűen hangzik, ugye? Isten azért alkotott bennünket a saját képére, hogy alkossunk – gondolom én. Ennyi.” - Polcz Alaine
Thursday, November 22, 2007
Az az igazság,
hogy én eddig még semmitse készítettem zabpehelyből, pedig tudom, hogy milyen egészséges meg ilyenek, és vettem is amúgy egy csomaggal, de régóta ott dekkolt a kamrában...tegnapig. Ugyanis találtam egy receptet a NL-bann, és elkészítettem, és az egy dolog, hogy nekem ízlett, de a gyerkőcöknél is háromból kettőnek bejött, ami ha jól számolom 2/3-os arány, és ezért már érdemes nekiállni. Elég kis egyszerű, csak víz kell bele, meg reszelt alma, citromlé, kis tej, vaj, és persze a zabpehely. Na, csak mondom, ha tud még valaki valami finom zabpelyhes kaját, kérném a recipéjét, ha már így belejöttem a dolgokba.
Ez nem igazán recept, de én főzelékek sűrítésére, lepénykészítésre használom még a zabpelyhet. A lepénybe minden megy, ami van itthon... :-), akár édes, akár sós, zöldségek és gyümölcsök, majd be a sütőbe 15-20 percre.
ReplyDeleteEy tökjó! Köszi!
ReplyDeleteLehet egy tippem? Sárának nem ízlett?
ReplyDeleteNem, Enikőnek. Sára csak bizalmatlan volt, szerinte csúnyán néz ki, de aztán vett belőle vagy háromszor is.
ReplyDeleteÁááá, a szöszbe, pedig először Enikőre gondoltam, de olyan kis "vagány" kislány, hogy elvetettem a gondolatot...
ReplyDelete