Megkínlódtam vele rendesen. Városi lány vagyok s a konyhában sem az a tűzrőlpattant perszóna...hát így épp csak hogy elboldogulok a kis kertemmel és háztartásommal. Például sose szedtem még feketeribizlit, de gazdag lett a termés és annyi jót olvastam róla, hogy mindenképpen szerettem volna mind egy szemig hasznosítani. Egy álló napig s egy fél éjszakán át tisztogattam a szemeket. Felét legfagyasztottam süteménybevalónak, feléből pedig lekvárt főztem (ez utóbbiba belefőztem egy citrom levét is, nagyon jó tett neki.)
A kis bogyók meg a hosszadalmas munka öröme szép színné, illattá és ízzé lényegültek. És finom feketeribizlitortává ebédre. A gyerekek pedig kiérdemeltek egy holnapi strandolást, köszönetképpen hogy elnézték ma anyjuk kizökkenését a napi dolgokból.
Nagyon ügyes vagy, meg hát kell is egy ilyen nagycsalád számára. Én is most éppen almanektárt főztem és üvegekbe tettem. Ajánlom neked is, nagyon finom!
ReplyDeleteO vegul mindenki elegedett lehet!
ReplyDeleteA feketeribizliről én is csupa jót hallottam,nagyon egészséges!!!!!Nekem egy picike ágam van a kertemben,nem hajlandó semmire sem menni.Az idén volt rajta 2 fürt,azt meg a nagy vihar még zölden leverte.:(
ReplyDeleteA feketeribizlinek egyedülálló az aromája, így sajnálom h csak nagyon ritkán találkozhatunk vele. Az a torta, hmmm, iderepülhetne:)!!
ReplyDeleteSzép napot nektek
Merci
Hm, a feketeribizli szirupja is milyen finom télen teába,de a levele is nagyon jó.
ReplyDelete(Gyerekkorom-dédnagynéni-tea-nagymamám"szülö"falúja.)
tényleg nagyon ügyes vagy, hogy mennyi mindent összehozol a kis kertetekböl! a feketeribizli miatt irigyellek is ám rendesen. én annyira szeretem az aromáját, de sajnos itt ritkán látok, akkor is aranyáron mérik.
ReplyDelete