"Óriási érték az, amit megteremtek. Legyen az csak egy jó ház egy jó gazdasággal, állatok, melyeket jól gondozunk, gyermekek, akiket jól nevelünk. Tehát valamit jól csináljunk. Ezer ilyen érték van, de a lényeg az, hogy örömmel és szeretettel éljünk, és valamit létrehozzunk, részt vegyünk a teremtésben. Nagyképűen hangzik, ugye? Isten azért alkotott bennünket a saját képére, hogy alkossunk – gondolom én. Ennyi.” - Polcz Alaine
Sunday, June 14, 2009
Jókedvre hangoló képek magamnak
Apró léptekben ugyan, de készül a tarkabarka takaró, már éppen akkora, hogy egy fázó cica megmelegedhetne alatta...:)
Ez pedig a frissen főzött eperlekvárom ( éjjel fél egykor rakosgattam az üvegekbe) a frissen sütött kenyéren.
Hu, a takaro nagyon szep, egyre szebb! Es az a lekvaroskenyer.... Ugy beleharapnek! Sajnos itt ritkan eszunk olyan otthonihoz hasonlot. Vettem egy kenyersutot, de vissza kellett vinnunk, nem mukodott jol... :(
570 ml víz másfél kávéskanál só másfél kávéskanál cukor másfél evőkanál olaj összesen 650 g liszt ( ide teszek kb. 2/3 rész fehér lisztet, majdnem 1/3 rész teljes kiőrlésűt, és kicsi rozslisztet) 150 g búzadara 1 csomag szárított élesztő
Ezt jól összedagasztom, hagyom megkelni, aztán megint összegyúrom (nagyon lágy a tészta) és beleteszem a (nekem szilikonos van) kerek tortaformába. Ott is kelesztem egy kicsit aztán megsütöm. Teszek egy kis valamiben vizet is a sütőbe. Mikor kiveszem, azonnal kendőbe csavarom és nylonzacskóba teszem. Akkor vágom fel, mikor kihűlt. Így ez nekem nagyon finom szokott lenni, de volt már aki megsütötte az általam adott recept szerint és nagyon kemény lett. Meg aztán a lisztek is különbözőek országonként, ezért mindnekinek saját magának kell kikísérleteznie a saját kenyerét (de nagyon megéri). Sok sikert hozzá!:)
Nyami! :-) Jó és "finomnak" néz ki az eperlekvár! ;-)
ReplyDeleteHu, a takaro nagyon szep, egyre szebb!
ReplyDeleteEs az a lekvaroskenyer.... Ugy beleharapnek! Sajnos itt ritkan eszunk olyan otthonihoz hasonlot. Vettem egy kenyersutot, de vissza kellett vinnunk, nem mukodott jol... :(
Én sem kenyérsütővel sütöm, hanem tortaformában a sütőben.
ReplyDeleteHa jol bevalt recepted van, elkuldened nekem, legysziiiii!
ReplyDeleteÉn ezekből a hozzávalókból sütöm:
ReplyDelete570 ml víz
másfél kávéskanál só
másfél kávéskanál cukor
másfél evőkanál olaj
összesen 650 g liszt ( ide teszek kb. 2/3 rész fehér lisztet, majdnem 1/3 rész teljes kiőrlésűt, és kicsi rozslisztet)
150 g búzadara
1 csomag szárított élesztő
Ezt jól összedagasztom, hagyom megkelni, aztán megint összegyúrom (nagyon lágy a tészta) és beleteszem a (nekem szilikonos van) kerek tortaformába. Ott is kelesztem egy kicsit aztán megsütöm. Teszek egy kis valamiben vizet is a sütőbe. Mikor kiveszem, azonnal kendőbe csavarom és nylonzacskóba teszem. Akkor vágom fel, mikor kihűlt. Így ez nekem nagyon finom szokott lenni, de volt már aki megsütötte az általam adott recept szerint és nagyon kemény lett. Meg aztán a lisztek is különbözőek országonként, ezért mindnekinek saját magának kell kikísérleteznie a saját kenyerét (de nagyon megéri). Sok sikert hozzá!:)