"Óriási érték az, amit megteremtek. Legyen az csak egy jó ház egy jó gazdasággal, állatok, melyeket jól gondozunk, gyermekek, akiket jól nevelünk. Tehát valamit jól csináljunk. Ezer ilyen érték van, de a lényeg az, hogy örömmel és szeretettel éljünk, és valamit létrehozzunk, részt vegyünk a teremtésben. Nagyképűen hangzik, ugye? Isten azért alkotott bennünket a saját képére, hogy alkossunk – gondolom én. Ennyi.” - Polcz Alaine
Tuesday, October 8, 2013
Tökjó.
Ma vettem egy kicsi hokkaido tököt, megpucoltam, kikapartam a magvait, majd apró darabokra vágtam. Utána vettem négy szem krumplit, megpucoltam, darabokra vágtam. Felolvasztottam egy kis vajat, majd pirítottam rajta apróravágott hagymát, kevés fokhagymát, utána rátettem és kicsit kevergettem a tök- valamint krumplidarabkákat. Mindezt felöntöttem bőven, de azért nem nagyon bőven, - vízzel. Sóztam, borsoztam. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítettem az egészet. Ezzel kész is lett életem első töklevese! A finnyás társaság miatt ugyan nem mertem mással is ízesíteni, de az én levesembe facsartam néhány csepp citromot, öntöttem egy kis tejszínt, aprítottam némi petrezselymet, s ki tudja...legközelebb fogok pirítani hozzá tán néhány tökmagot is. ..
finom, és guszta
ReplyDeletesőt zsálya és rozmaring is kipróbálható bele
máskor meg narancs és sárgarépa (gyömbérrel)
jaj nagyon sütőtökrajongó vagyok
Finom!!!!!
ReplyDeleteAz erdőtöket irigylem....
Naaaaaaagyon jó.....Jó étvágyat hozzá az egész családnak:)
ReplyDeleteÉn is múlt héten készítettem el az idei első adagot, mindenkinek bejött, talán Larának a legjobban:) és úgy ettük, ahogy a te adagod volt, csak kakukkfűvel készült petrezselyem helyett. Úgyhogy jöhet jövőhéten a repeta:)
ReplyDeleteÉn még nem csináltam sose töklevest, de ahogy leírtad, nagyon finom lehet!!! :o)
ReplyDeleteszépek a képek, jó recept, köszi!
ReplyDeleteén hokkaidóból főzeléket csináltam már vagy életemben 2x-3x párolt vagy sült marhahúshoz, de sztem pulykához is illik...hájastul reszeltem le(így volt kórházi menüben is, ahol először ettem Lili születése után :)) s annyira szuper látni benne azt a gyönyörű színt, ami a héján visszaköszönt :)
tökmag is nagyon illik a leveshez mindenképp!
fokhagymás - gyömbérest próbáld ki. valami csoda. (tejszínnel gazdagítva!)
ReplyDeleteaz az első fénykép pedig...!
Köszi! :)
ReplyDelete