Tuesday, October 8, 2013

Tökjó.


Ma vettem egy kicsi hokkaido tököt, megpucoltam, kikapartam a magvait, majd apró darabokra vágtam. Utána vettem négy szem krumplit, megpucoltam, darabokra vágtam. Felolvasztottam egy kis vajat, majd pirítottam rajta apróravágott hagymát, kevés fokhagymát, utána rátettem és kicsit kevergettem a tök- valamint krumplidarabkákat. Mindezt felöntöttem bőven, de azért nem nagyon bőven, - vízzel. Sóztam, borsoztam. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítettem az egészet. Ezzel kész is lett életem első töklevese! A finnyás társaság miatt ugyan nem mertem mással is ízesíteni, de az én levesembe facsartam néhány csepp citromot, öntöttem egy kis tejszínt, aprítottam némi petrezselymet, s ki tudja...legközelebb fogok pirítani hozzá tán néhány tökmagot is. ..

8 comments:

  1. finom, és guszta

    sőt zsálya és rozmaring is kipróbálható bele

    máskor meg narancs és sárgarépa (gyömbérrel)
    jaj nagyon sütőtökrajongó vagyok

    ReplyDelete
  2. Finom!!!!!
    Az erdőtöket irigylem....

    ReplyDelete
  3. Naaaaaaagyon jó.....Jó étvágyat hozzá az egész családnak:)

    ReplyDelete
  4. Én is múlt héten készítettem el az idei első adagot, mindenkinek bejött, talán Larának a legjobban:) és úgy ettük, ahogy a te adagod volt, csak kakukkfűvel készült petrezselyem helyett. Úgyhogy jöhet jövőhéten a repeta:)

    ReplyDelete
  5. Én még nem csináltam sose töklevest, de ahogy leírtad, nagyon finom lehet!!! :o)

    ReplyDelete
  6. szépek a képek, jó recept, köszi!
    én hokkaidóból főzeléket csináltam már vagy életemben 2x-3x párolt vagy sült marhahúshoz, de sztem pulykához is illik...hájastul reszeltem le(így volt kórházi menüben is, ahol először ettem Lili születése után :)) s annyira szuper látni benne azt a gyönyörű színt, ami a héján visszaköszönt :)
    tökmag is nagyon illik a leveshez mindenképp!

    ReplyDelete
  7. fokhagymás - gyömbérest próbáld ki. valami csoda. (tejszínnel gazdagítva!)

    az az első fénykép pedig...!

    ReplyDelete