Monday, May 27, 2019

Tejbegríz cukros fahéjjal.

Kiöntök 500 ml tejet egy fazékba, odateszem melegedni a tűzhelyre, majd mikor már majdnem fő, teszek bele egy kiskanál cukrot, vaníliás cukrot, és belekeverek 50 g búzadarát. Néhány percig lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzöm, majd cukros fahéjjal megszórva tálalom.
Ez a tökéletes recept. A legegyszerűbb. Nem túl kemény, nem túl folyékony. Benne van a régi gyermekkorok íze is, a mostaniaké is.
Mikor eltévedek, mikor mindent rosszul csinálok, mikor nem tudom, hogyan tovább, előveszem a tejet, a kis fazekat, a megszokott mozdulatokat.
Néha még azt sem tudom, mi a kérdés.
De azt tudom, hogy a tejbegríz cukros fahéjjal mindig jó válasz.
És még finom is.

5 comments:

  1. "beste oma der welt" ♥♥♥ (mindig az aki az én édes fahéjas tejbegrízemről eszembe jut :)))imádom ♥♥♥

    ReplyDelete
  2. Egyszerű és nagyszerű! Köszönöm!

    ReplyDelete
  3. Itt érzem az ízét! "gyerekkoromos" de nagyon! :) de jó, hogy írtad, ebben az esős-szomorú hétben pont jól fog esni egyik este....

    ReplyDelete
  4. Annyira édes... ♥ Hédi

    ReplyDelete
  5. Hihetetlen, de ha elárvulok, én is tejbegrízt szoktam főzni. Magamnak. 😊

    ReplyDelete