Friday, July 4, 2008

Néhány nap





múlva itt a vakáció, és már nagyjából túl vagyunk az Abschlussfeier-eken. A képek Anna osztályának záróeseményén készültek. Igazán nagyon hangulatos volt. Ami vicces, hogy a németeknek csupa olyan gyerekénekeik vannak, legalábbis mi olyanokat próbáltunk énekelni a tűz körül, amiben ilyen fura-vicces szavak vannak...na, most egy se jut eszembe, de kb. olyanok, hogy: olario, mollario, persze nem ezek, de hasonlók. Vigyorogtunk is erősen, de hát ilyenkor normális a vidámság. És amit a lányok sütögetnek a botokra tűzve, az egyszerű sós tészta, és nagyon finom, ki lehet próbálni. Kicsit hasonló kinézetre a kürtős kalácshoz.
Amúgy ezek az utolsó iskolanapok ún. Projekt-Tag-ok, amelyek egy adott téma köré csoportosulnak, jelen esetben az "Egészséges Életmód" köré. Ezért egyik nap Sport-fesztivál volt, másik nap Úszó-fesztivál, tegnap fogápolási nap (még jó, hogy nem fesztivál volt ez is :), ma pedig egészséges ételeket készítenek, de szerintem nevezhetjük nyugodtan egészséges étel-fesztiválnak. Itt odavannak a fesztiválokért és a Bratwurst-ért, bár ez utóbbi nem tudom, mennyire egészséges, de finomnak finom.

6 comments:

idrah said...

Azt hiszem, Stockbrot-nak hívják, amit sütöttetek... Mi is nagyon szeretjük, erre felénk is a Fest-ek kötelező kelléke :-).

Laszlo said...

fesztivál, bratwurst....

hogy-hogy olario, mollario, nem ezek de hasnolók?? :)))
milyen szavakról beszélsz??

idrah said...

Ez pl. egy dal:
"Aram sam sam, aram sam sam, guli guli guli guli guli ram sam sam.
Arafi, arafi
guli guli guli guli guli ram sam sam." :-D

Vagy egy refrén egy másik dalból: "Didel, dudel, dadel, schrumm, schrumm, schrumm." :-D

Nekem a kedvenc vicces szavaim dalocskákból a Hampelmann és a Widewidewenne :-).

márta said...

:) Ez utóbbi szavakat mi is énekeltük. :)

Anonymous said...

:)))ezt a menet itt N.o ban...nekünk holnap lesz az Abschlussfeier!

Klári B. said...

:) en nagyon szeretem a nemet gyerekenekeket, es a Hampelmann rol is tudok eneket :)En nagyon elveznem az ottani eletet :) rulok nektek, hogy jol telik