Wednesday, August 6, 2008

Ma finoman és

tapintatosan, ahogy csak én szoktam tudni, rávezettem Anyósomékat, hogy vigyék el a gyerekeket a játszótérre. Hogy levegőzzenek egy kicsit, na meg, hogy nyugtom legyen addig is, míg felporszívózom a lakást, meg felmosom, meg ilyenek. "Cserébe" este elviszem őket koncertre, holnap pedig kirándulni.
Ehhez képest, most nem porszívózok, hanem kitettem magamnak egy hatalmas adag fagyit, mert az a furcsa szokásom van, hogy ha dolog van, előtte pihenek egy kicsit. Tehát ha mondjuk, szalad a konyha, nem ugrok neki rendet rakni, hanem leülök olvasgatni egy kicsit, vagy valami. Nálam fordítva van az "előbb a munka, aztán a pihenés". (Úgy látszik, még mindig tudok olyat mondani, amivel "lejáratom" magam...)
Egyébként Jane Austen hangulatom van, és ezt csak tetézi Peter Gabriel Book of love-ja. Hát ez se nagyon kedvez a munkamorálomnak, de ígérem, a könyvet nem veszem most elő, hogy ezeregyedjére is elolvassam.

3 comments:

Betti said...

De jó, hogy nem vagyok egyedül! Én is szeretek pár percre kikapcsolódni mielőtt valami komolyabbnak nekifognék.

Anonymous said...

ezt a peter gabriel szamot eloszor a Holgyvalasz (Shall We Dance?) cimu filmben hallottam/lattam. s ott sokkal jobban mutatott, mint ebben a remix feleben.

Anonymous said...

Én is hasonlóan komótosan kezdek neki a dolgoknak, mert úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy a következő pillanatban rámtör valaki, vagy valamilyen probléma, és akkor sem a dologgal nem vagyok kész, se nem éreztem jól magam a nagy szabadságban. Így legalább az egyik megvalósul ;)