Monday, November 30, 2020

Ez az advent

 

más lesz, mint a többi. Szokatlan. Kihívásokkal teljes. Frusztráló. 

S ezeken a pillanatokon nem segít néha más, csak az, ha elkezdem főzés közben nagyon hangosan énekelni a Csendes éj-t. 

Vagy megnézem a következő karácsonyi Netflix filmet, ahol a nagyvárosban lakó, a cégnél éjjel-nappal dolgozó, előléptetés előtt álló hősnőnek haza kell utaznia a szülővárosába karácsony előtt közvetlenül egy napra, de mivel épp akkor kitör egy hóvihar, nem ér vissza időben, ezért kénytelen még kicsit maradnia, épp csak annyira, hogy legyen ideje közben újra majdnem beleszeretni a hajdani, gimnáziumi kedvesébe, aki egyébként ügyvéd, jóképű és természetesen még mindig egyedülálló, és akinek helyén van a szíve, mert tudja, hogy a karrier és a pénz nem tesz boldoggá. 

Vagy felveszem az egyhasználatos gumikesztyűt, a ffp2-es maszkot és minden nap beautózom a szomszéd városba, hogy megsétáltassam a vírus miatt karanténban levő ismerős család kissé kövérkés mopszát.

13 comments:

Zsuzsa said...

:-)))

Valahogy így karácsony előtt imádom ezeket a filmeket, régen a Hallmark volt tele velük!

Éva said...

Hasonló vagy ugyanolyan kabátkája van, mint Svennek.:-)

márta said...

Most ez a divat.:)

iri-aldasszomj,blogspot com said...

Bizony teljesen más hangulata van ennek az adventnek,de függ tőlünk mennyire tudjuk hangulatossá tenni.

Zsuzsa said...

Biztosan velem van a baj, de az én adventem pont olyan, mint máskor. Eddig sem utaztam, mentem étterembe, wellnessekni, síelni, akármi. Nyilván mivel gyesen vagyok, az én életemben eleve nem hozott változást a covid.

kovtama said...

Szerintem nem is erre gondolt Márta. :) Pedig van aki pont erre az időszakra időzíti mindig a nyaralását, mert úgy gondolja inkább elvonul akár egy csendes helyre, akár melegebb éghajlatra és kimarad a karácsonyi őrületből. Szóval mindenkinek a maga módján más idén...

Zsuzsa said...

Hát ez igaz. Én ilyen szempontból extra szerencsés vagyok, mert nem sokat változott az élet.
Remélem, jól vagy, régen olvastam a blogod, szerettem.

Éva said...

Lesz idén is kalendárium? Megszépíti az Adventet.

Zsuzsa said...

Szerintem ez már az.

Éva said...

Zsuzsa! Akkor jó, ha elkezdődött.:-)

Anonymous said...

Szerintem is más lesz az advent és a karácsony is idén a vírus miatt. De igyekszem ünnepelni a hétköznapokat is és ehhez sok erőt adnak a gondolataid! Üdv.Márta Budapestről

márta said...

Idén nem lesz a szokásos, számozott, napi kalendárium, 10 évig írtam, most tartok egy szünetet, átadom másnak a lehetőséget.:) Ez nem azt jelenti, hogy teljes csend lesz, csak most elsőbbséget élvez a környezetem, a mindennapi "valódi" életem.

Adina said...

...és ha véletlenül nem lehet nagyon hangosan énekelni a Csendes éjt, akkor legalább nagyon hangosan hallgatni fülhallgatón! :-))