Thursday, August 12, 2021

Éjfél körül.

Nincs két egyforma nap. Mindegyik olyan, mint egy-egy bonyolult és végtelen finomságú mátrix, tele apróbb-nagyobb meghívással, millió lehetséges és ugyanannyi elkerülhetetlen eseménnyel. Így nap végén már nem nagyon emlékszem semmi különösre. A világ sorsa miatti aggódás s az ajándékba kapott málnás fagylalt szépen megfér egymás mellett. Az estig tartó munkanap is, s az egyetlen hullócsillag, amit már pizsamában kibotorkálva a sötét udvarra, de mégis csak láttam. A tönkrement gázkazán, a fejfájást csillapító pezsgőtabletta, a gondosan elkészített bérelszámolások, a kollégákkal elfogyasztott kávé ebédszünetben az étterem teraszán, melynek vékony, műanyag, törtfehér színű falán halványan átsejlett egy szöcske sziluettje - mind, mind olyan emlék, amit holnapra talán már elfelejtek. Nem oltják ki egymás fényét, egyik sem kisebbíti a másik drámaiságát. Gazdaggá tesznek, valamilyen titkos úton-módon. S végtelenül hálássá, hogy ebben a világban, ahol bármi más is szóba jöhetne, mégis: ember lehetek.

9 comments:

aliz said...

...s nem is akármilyen !

Éva said...

Csatlakozom Alizhoz. Nagyszerű ember vagy. A sok kis jóból, szépből, létrehzozol egy csodát az éltedben, és átadod nekünk. Mi is részei lehetünk benne, és ez akkora öröm.
Van benne helye szöcskének, fagyinak, kávénak, de a tönkrement gázkazánnak és fejfájásnak is. Mert mindezek az élet részei, és te észreveszed őket.

Piroska said...

Különös, különleges, egyedi, szerethető, támogató, csodálatra méltó, egy igazi példakép vagy a számomra kedves Márta…köszönöm, hogy ismeretlenül is ismerhetlek!!

Anonymous said...

Hálás vagyok azért a képért, melyen a szemembe nézel. Így több száz kilométerről is azt érzem, egészen közel írod a sorokat. Ha másképp nem, akkor a lelkemhez közel :)
Nem anonymus: Asztalos Éva

Éva said...

Itt olvasgatok éppen nálad, és várom a következő írásod. Hiányzik nagyon.

Hina said...

This really is such a wonderful resource that youre offering and you give it away for free. I take pleasure in seeing sites that realize the worth of delivering a prime resource for no cost. I really loved reading your post. Thanks!
Thanks for sharing, I like this blog!
softtrending

Éva said...

Most írtam egy e-mailt, mert már aggódom, hogy nem írsz. Ha időhiány miatt, vagy más elfoglaltság miatt van, akkor kérlek veddd tárgytalannak ezt a kommentetet. Sürgetni sem akarlak, de nagyon hiányozak az írásaid. Hidd el, nagyon szeretünk.
Szeretettel ölel: Éva

márta said...

Köszönöm, Éva, igyekszem jelentkezni..csak időhiány, vagyis nem, mert idő van, csak most másra használtam.:)

Éva said...

Kedves Márta, köszönöm, hogy válaszoltál. Természetesen türelmesen várok.:)