Wednesday, June 6, 2007

A gényolcak

  Ma kezdődik a németországi Heiligendammban a legújabb G8 találkozó a Növekedés és Felelősség jegyében. Fő témák: a könyezetvédelem és az afrikai országok megsegítése. Ami az utóbbit illeti, már rég ígérgetnek mindent, de a Világbank pont a hétvégén figyelmeztette a géket, hogy szinte semmit nem teljesítettek még belőle. Úgy vannak vele, látom, mint én a reggeli futással...
  A környezetvédelem terén pedig nagyon kíváncsi vagyok az amerikaiak javaslataira, mert haragszom rájuk, mióta nem írták alá a Kiotói Egyezményt.
  Aztán gondolom, már ott settenkednek az ilyenkor szokásos globalizáció-ellenes tüntetők, meg állítólag ki van vezényelve kb. 16000 rendőr és  felállítottak egy 12 km hosszú, két és fél méter magas drótkerítést is. Hiába na, a németek értenek a vendéglátáshoz.

5 comments:

Anonymous said...

Latom figyelemmel kisered orszag-vilag esemenyeit. Mikor es honnan informalodsz?
Jozsi

márta said...

Az van, hogy rettenetesen kíváncsi természetű vagyok. Néha titkolom, de ez az igazság. Hogy honnan informálódok? Elsősorban a rádióból, aztán meg a netről. De mondjuk ez a G8-as ügy olyan, hogy a csapból is ez folyik, nehéz lenne nem tudni róla. A környezetvédelem amúgy is a szívem csücske.

Időbeosztás-guru said...

Az az acélkerités 12.4 millió euróba került. Jól kezdődik a szegénység elleni küzdelem...

márta said...

Hát azért ez, akárhogyan is nézem, már több a soknál...

márta said...

Azóta hallottam, hogy az összes költsége ennek a G8 találkozásnak kb. 100 millió Euró. Ezek csak a védelmi költségek. Aztán a Green Peace-eseknek mégis sikerült áttörniük a vízi blokádot :)