Wednesday, January 16, 2013

Apró hópelyhek


szállingóztak egész nap - csodaszép lassúsággal, csendben, kitartóan.
Valahogy úgy, ahogy a mindennapi feladatokat is kellene végeznem, mert pont azért vannak, hogy megtartsanak, mikor átmenetileg olyan hiábavalónak tűnik minden. Nem bonyolultabb ez annál, mint egyszerűen csak elővenni minden reggel a fazekakat, s ebédet főzni annak a néhány legdrágább embernek a világon. Egyszerűen csak szép sorban elintézni a postát, a takarítást, a százfelé fuvarozást, elmenni rendszeresen tornázni, meghívni ebédre valakit, írni néhány jelentéktelen sort a blogba.
Egyszerűen csak megállni a parkolóban a megpakolt szatyrokkal, s felnézni a pöttyös égre egy egész hosszú, lelassult percen át.
S egyszerűen csak azt képzelni: minden hópehely az Ég egy-egy kicsi áldása rám.

6 comments:

VRJúlia said...

:) nem hiábavaló, és nem is jelentéktelen...
Nem hagyhatjuk, hogy az legyen:)

iri said...

Nagyon kalandosak a mindennapjaid, Marta!Aki ezt ugy eli meg amint leirja, csupa orom az elete!S tudom, hogy ez igy van meg ha neha-neha bepillant hozzad is az a "nemszeretem" perc vagy eppen ora,a tobbi kalandkent megelt idoert erdemes ezt elfeledni.
Tudod,mikor az olvasoban megpillantom a "Szosszenetek"-et aldasnak erzem, mert mindig tartogat nehany szo vagy mondat erejeig valamilyen meglepetest.Mint most is.Kis irodalmi remekeket.Az emberi lelek rezzeneset, mert azok a kis jelentektelenek , olyan jelentosek tudnak lenni.

aliz said...

...AZ!:)

Éva said...

Én is úgy érzem, mint Iri, ha megpillantom, hogy új bejegyzés született.Valami jó, valami, ami kell, ami feltölt.
Itt is elkezdett esni a hó, "pöttyös" az ég, a levegő, és én mindezt ma este az utcai lámpa fényében nézem.

Hajnalka Nagy said...

Valami SZÉPSÉGES, amit írtál ma! Köszönöm!!!
No, itt nem szállingóznak a pelyhek, hanem zuhognak hajnal óta
és hálás vagyok, hogy reggel 7-kor hókotró a garázs előtt is kotort így időben tudtunk indulni az oviba...igaz most szánkóval mehetek csak a nagyért a kicsivel együtt, mert férjnek átadtam kocsit...elképzelem, ahogy 3 hóember jön haza lassú léptekkel :D mert valszeg hóemberkék leszünk ebben a hóban a 15-20 perces úton hazafele :)

Ciripbogár said...

tegnap este olvastam:

"Hol keresnéd inkább a Tanítást? Miben? A Szavak erejében? A könyvek betűiben? Nem tanácsolom! Maga az egyszerű, köznapi élet az út Maga az egyszerű köznapi élet a tanítás."

Lin-csi apát