Tuesday, January 15, 2013

Mint akit fejbe kólintottak,


úgy nézek ki. Mert reggel - miután mindkét csörgőórát elhallgattattam és a szokásos módon visszaaludtam - úgy lökött át végül az álomvilág szép szelíden a valóságba, hogy átmenvén egy álombeli körtefa alatt: fejemre esett egy óriási, álombeli körte.

Ígértem, hogy elmagyarázom, hogyan kell poladroid képeket készíteni. Poladroid. Igen, nem
polaroid.
Achtung! Nagyon professzionális lesz.
Először is: le kell tölteni az (ingyenes) Poladroid programot. Kétféle változat van, én a Windows version-t töltöttem le. Kinek mire van szüksége. Aki nem tud angolul, vagy tud, de mégsem érti, az érzés szerint kattintgatva kövesse a letöltés érthetetlen lépéseit. Ha nekem sikerült, nincs olyan, akinek nem fog...
Aztán: ha már odasikeredett valahogy a megfelelő ikon a képernyőnkre, rákattintva fel lehet tölteni azt a képet, amit polaroidizálni (vagymizálni) szeretnénk. (Van egy kék-fehér gomb, arra kell kattintani, majd a Convert JPEG file...-ra kattintva már működik is a dolog. Egy kis idő, míg átalakul a kép, magától felmásolja majd a program a gépre.)

Igazából túl sok minden van, ami miatt nehezen evickélek át a napokon. Ezért vagyok nagyon hálás ezért a kis programért is például, - én nagyon szeretem, és hátha más is szeretni fogja. Csak ennyi.

10 comments:

Klaudia said...

Milyen érdekes... én is nehezen evickélek mostanság és tegnap kezdtem használni az Instagramot...

liv said...

Nagyon jók ezek a polaroid képek is! :)

Éva said...

Ragadj meg mindent, ami segít átevickélni a napokon, ha úgy érzed éppen most nehéz.
Van amikor nekem az üres bambulás ( is)segít, nem keresem az átevickéléshez a "segéderőket"!:-)

Éva said...

Ahogy "eseng" Mici, az sem semmi!:-)

zazálea said...

na, szóval,én vagyok az, akinek nem sikerült,ill. félig. letöltöttem, bedobtam egy fényképet,majd láttam is, hogy ezt átalakította, azonban a képet nem tudom,hová töltötte, a desktop-on ugyan ott van, de ennyi. :)

márta said...

Igen, attól félek, nálam jobb elmagyarázóra lett volna itt szükség, de azt hiszem, mindent jól csináltál, már csak annyi van hátra, hogy megkeresd, hova töltötte fel az átalakított képet (nekem a C meghajtóra). Az átalakított kép után azt írja, hogy : "pola".
Ha nem sikerül senkinek, ne szidjatok, én csak kedves akartam lenni. :)

Hajnalka Nagy said...

..ém elsőre vmi tök más download-jára klikkeltem s aztán csak néztem, h miért nem működik, aztán töröltem :D s újra visszamentem az oldalra és sikerült nagyon könnyen :) asszem amúgy a képre jobbklikkel klikkelve (értelmes, mi? :D) lehet időközben 1-1 péládnyt menteni és igen C meghajtóba a képekhez (nálam) menti és így mint az igazi polaroid-nál is a lassanként lesz éles és "előhívott" a kép, ergo homályos, nem annyira homályos és éles képet is lehet menteni, amíg "előhívja" a képet a program :D

zazálea said...

igen, a kép szépen előjött mini formában, viszont volt
nálam is jobb gombbal klikkelés, de nem írta ki az elérési útvonalat, vagyis kiírta,de azt,hogy abban a mappában van, de nem érhető el. bementem a mappába (mert ravasz voltam) és nem volt ott.na,ma még egyszer nekifutok:)

márta said...

De jó, hogy kipróbáltátok! Teljesen boldoggá tesz! Én egy ideig biztosan fogom használni, mert lefényképezek helyeket az életemből, és elmondom, ott miket szoktam gondolni, csinálni, miért tetszik, ilyesmi...A picasa-t nem sokra lehet használni már, de ilyen kis feliratozásra azért igen.

zitakiss said...

Köszi szépen megpróbálom én is.