Saturday, May 6, 2017

Meggyötörten is gyönyörű.

Gyűrött ma reggel rajtam a ruha, s gyűrött ma reggel rajtam a bőr, s míg simítanám kifelé magamból a kialvatlanságot, gyűrötten kanyarog a kávéillat is a konyhában.
Boldog vagyok, nem is értem, hogyan, mitől és miért, gondolom, semmi más nem tudná egyben tartani a folyton csak szétesni akaró világot.
De ha mégsem tartaná egyben, a nárciszok akkor is szépek lennének a reggeli fényben. Napsugár csillanna meg a hajamon, s megsimogatnám még utoljára az álmos macskát a lábtörlőn. Gofrit sütnék reggelire akkor is, mint mindig így szombatonként.
S utána, ha már mindenáron szeretné, csak utána hagynám, essen hát szét a világ.
A darabjaiból úgyis építek aztán másikat.

6 comments:

Hellebore said...

Gyönyörű...és nagyon jókor talált meg engem! Köszönöm!!!

Anonymous said...

Márta,de jò, hogy ùjra lehet írni!! Köszönet a sok szép ìrásért, továbbra is sok erőt adnak! Annyi szépet adsz nekünk! Te és a családod is gyönyörű! Köszönet utòlag is a képeslapokért a beteg kislányomnak. Szerencsére szépen gyògyul. Ölellek ismeretlenül is! Márta Budalestről

Tündérlátta said...

Nagyon jó itt lenni Márta!

márta said...

Nagyon örülök, hogy szépen gyógyul a kislányod!:)

Szimon Rhodé said...

Szia, Márta. 🌼 Szimon Rhodé vagyok Tatáról (amúgy Sepsiszentgyörgyön születtem és éltem 18 éves koromig). Budai Evódia az unokatestvérem, egyik blogján találtam rád és a blogodra talán négy éve. Az egyik dolog, ami nagyon megtetszett akkor, hogy lányos anya vagy, mert én mindig arra vágytam, hogy nekünk is legyen legalább egy lányunk. Azóta megszületett Éden. Több mint másfél éve...
Kedvelem azt, aki és amilyen vagy. Sok közös dolog van bennünk. Bárcsak közelebb laknánk egymáshoz!
Én is írok, egyelőre még a naplómba. Bárcsak tudnám, hogy így ismeretlenül hogyan írhatnék most neked privátba. Nem ismerem a blogolás világát. Ezzel a lépéssel elkezdem megismerni, ha megkapod az üzenetet, ha nem.
Azzal, hogy írtam neked végre, először fordul elő az életemben, hogy olyan valakinek írok, akit nem ismerek személyesen. Tettem egy lépést.
Éden fölébredt, mennem kell...

Szép májust!

Rhodé

márta said...

Szia Rhodé! Köszönöm, hogy írtál. :) Örülök neki.
(Az oldalsávba pedig egy ideje kitettem az email-címemet is.)