Thursday, May 13, 2021

Nézz, nézz az ég felé.

Két napja esik az eső. Csoda szép szürke fellegek hajlanak alá, s én úgy szeretek kimenni, nagyokat sétálni, néha elhinni, elég lenne csak kinyújtani a kezem, hogy találkozzon benne ég és föld, álom és valóság, kalandvágy és honvágy. Azelőtt napos időnk volt, minden nap odakint terítettem ebédre, esténként pedig a függőágyban fekve néztem végig, hogy tűnik el a fény s jelennek meg a csillagok.
Mennybemenetel ünnepén egy másféle, feszültséggel teljes ég felé nézésről is olvasok, az ürességről, amit a szeretett személy távozása hagy hátra maga után. Az érzés innen-onnan ismerős. Ami azelőtt kitöltötte a napokat, a gondolatokat, az érzelmeket, a határidőnaplót, hirtelen, vagy nagyon is lassan véget ér. S az ember csak néz, néz az ég felé. 
Így lehet elmulasztani azt, ami itt és most van. Pedig hitem szerint mindig van tovább, új feladatok és célok, az utolsó pillanatig.
Visszatérve a mennybemenetelhez: a tanítványok egy idő után hazamentek, összegyűltek imádkozni, vártak, elindultak, s egészen hihetetlen módon létrehoztak egy új, az egész világra elterjedő mozgalmat. 
Olyan reményre van szükségem, mely nem csak a távoli mennyekben van, nem csak a jövőben vagy a régi szép időkben. Mert innen és most hiányzik, ahol háború, elhidegülés és valami mérhetetlen fáradtság fenyeget. Ahol életbe vágóan fontos, hogy minden egyes szívben, kézben találkozzon az ég és a föld.


3 comments:

Piroska said...

Egy Charlie dal kezdődik így. Biztosan ismered:) Amikor elolvastam a bejegyzésed címét, már hallottam is a dallamát...
“ Nézz, nézz az ég felé
Lehet, hogy még látod éppen, ahogyan a gépem egy felhőn száll
Nézz, nézz az ég felé
Sosem voltam egyedül én sem, egy távoli vidéken várnak rám.
Hazaérek ma éjszaka már...”
Köszönöm! A mait is 🧡

Anonymous said...

"Így lehet elmulasztani azt, ami itt és most van." Igen, igen! Én sem szeretném elmulasztani azt, ami itt és most van :)) Kihasználni minden egyes napot :) Hédi

Julianna said...

Megint olyan szépen megfogalmaztad a lényeget!!! Nem tudom hogy csinálod!!!!!De köszönöm!!!!