Wednesday, February 29, 2012

Egyetlen mondatot

választottam az idei személyes böjtöm jeligéjévé, éspedig: "ne zárkózz el testvéred elől" (Ézsaiás 58:7). Ennek jegyében próbálok többször írni a blogra, több képeslapot adni postára, többször hívni vendéget. Ezt időnként sokkal nehezebb megvalósítanom mint azt, hogy ne egyek húst vagy csokoládét. A Húsvét előtti negyven napos böjtöt amúgy Jézus pusztában való negyven napos megkísértésének emlékére tartják, s én azt hiszem, majdnem mindent elolvastam erről, amit lehetett. Mégis, bár a klasszikus böjthöz tán nem sok köze van, ezekben a napokban szeretnék olyan barát lenni, amilyenre Jézus is annyira szívszakadva vágyott a Gecsemáné kertben: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem."(Máté 26: 38)

11 comments:

Zsuzsa said...

Gyönyörű! Annyira szépen megfogalmaztad amit én is gondolok! Köszönöm!!!

Éva said...

Olyan jó, hogy egyik elhatározásod az, hogy többször írsz a blogodba!:-)
Szépen írtál, jó olvasni téged.

marika said...

Ez olyan szép...szeretem nagyon ahogy irsz!(tudom már mondtam...)

Piroska said...

Köszönöm Márta a mai bejegyzésedet is....idén én is úgymond "lelkiekben " tartok böjtöt...valahogy idén nem jött étkezési böjtöt tartsak....volt olyan amikor húsról mondtam le, olyan is volt amikor édességről...és olyan is amikor a kenyérről...idén egy kicsit másképp szeretném:))
Nek sok erőt és kitartást kivánok erre a nagyböjti időszakra.

Piroska

Katalin said...

nem is tudom, melyik szebbek, a fotók kis napfényei, vagy a szavak gyöngyei

köszönöm

iri said...

Oh igy meg sosem gondoltam !Koszonom Marta!

Veress Róbert said...

Hogy vártam...köszönöm, hogy megtette.Úgy érzem, kicsit értem is.Mármint a téma.:)Jól esik, önző módon, ha kapok valamit.Igyekszem aztán viszonozni...talán nem kellene mindig.
Valamilyen módon eljuttatom a mi listánkat...elköteleztük magunkat néhány feladat mellett, aztán készítünk egy számvetést, hány helyen buktunk el, vagy legalábbis esett nehezünkre.
Szép az a keresztyéni magatartás, ami sugárzik soraiból( felekezeti hovatartozását nem ismerve, attól függetlenül- lényeges dolgokat olvasok, örülök, hogy emberek gondolkodnak, éreznek, élnek ily módon.)
Szeretetteljes üdvözletem,
VRJúlia

Anonymous said...

Közben elment férjem oldalával..elnézést:) Azért szeretettel küldtem soraimat,
VRJúlia

Eszter said...

Olyan jó, hogy írtál a böjtről, a napi feladatok között el sem jutott a tudatomig, hogy milyen időszak van; most végre "ráhangolódtam", belegondoltam, elcsendesedtem.

liv said...

Csúcs!

kilike said...

Ez a körömvirágos kép! Fantasztikus!