Sunday, September 19, 2021

Semmi sem vész kárba.

Mindent felhasználok, ami az elmúlóban levő hét küzdelmes mindennapjaiból így a végére megmarad.
Az őszi reggelek hűvösét. A dombok felett lebegő pára megunhatatlan látványát. A csillagok csendjét. A vászoncipőmön át zoknit eláztató harmatot, mikor indulás előtt még gyorsan megsétáltatom a kutyát. Az éjfélig nyújtózkodó munkaórákat az óra halk ketyegése alatt. Összegyűjtöm az egészen apró időréseket, a kidobásra szánt papírokról letépem a még üres részeket. Nem dobom ki az időnként semmivé kopó gyengédséget. Már a hiánya is pótolhatatlan kincs. Megőrzi a szívet sebezhetőnek, túlérzékenynek. Felhasználom a zenei aláfestés nélküli, rendetlen konyhaasztalok mellett életre kelő, ismételten ámulatba ejtő mindennapi kegyelmet. Feljegyzést készítek a kenyér ízéről. Az első gesztenye fényéről. A lábam elé hulló falevél színéről. A megszokott mozdulatról, ahogy valaki, akit szeretek, megigazítja a félrecsúszott szemüveget. A dallamról, amitől váratlanul könnyek szöknek a szemembe hazafelé az autóúton. 
Mindent megőrzök, mindent felhasználok.
Minden reggel mindent újrakezdek.
Semmi sem vész kárba.

8 comments:

Katalin said...

az én szívben-őrzött listámon a te gondolataid is ott vannak, mint legfontosabbak

márta said...

💛

Éva said...

Milyen jó meleget árasztó képeket hoztál.Olyan meleg, mint az írásod.Szép és igaz.
Mindig megörülök, ha írsz, feltöltődöm általa, és gondolatokat indít el bennem. Csak nem elveszíteni semmit, föleg a gondolatokat, érzéseket, látványokat nem.

Zsuzsa said...

Én pont azt érzem sokszor, hogy kárba vész a napom, a hetem...

Katalin said...

https://www.instagram.com/p/CUJzDwfIrI2/

márta said...

Köszönöm

fortissimo said...

Egy csoda vagy, hogy ezeket az érzéseket így mondatokba, szavakba tudod önteni :) köszönöm Mónika

United.credit said...

Üdv mindenkinek,

A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, a világ és az egyetemi hitelről tesz tanúbizonyságot (United. Credit411@gmail. com A ) hitel a legjobb megbízható, megbízható hitelező cégtől 1% kamattal. Ma hitelre van szüksége, mindenféle kölcsönt kínálnak, úgy gondolja, hogy a united.credit411@gmail.com (UC credit) nem ad fedezetet.
Élő bizonyság vagyok