Thursday, April 19, 2007

"Csillagfényű álomvilág..."

  Jónéhány évvel ezelőtt voltam egy esküvőn, ahol az ifjú pár (B. és B.) feltette a kedvenc számát. "Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút,/ Új mesék nem várnak reánk,/Van mégis csillagfényű álomvilág./
De azt gyermekünk álmodja tovább. " Akkor nagyon megható volt, de csak most látom, érzem, hogy mennyire igaz.
  A lánykáim egy elvarázsolt álomvilágban élnek. Remélem, még jó sokáig. És valahogy olyan, mintha tovább folytatnák azt a mesét, amiből én már kiléptem. Ez nagyon konkrétan is megnyilvánul a hétköznapokban. Például, annak idején volt egy emlékkönyvírós időszakom. Állandóan emlékkönyveket csereberéltünk, és szép rajzokat meg titkokat írtunk egymásnak. Hát most már a gyerkőceimnek is van, és ugyanúgy kincsként kezelik, van rajtuk kislakat, hozzá kulcs, és nem nézhet bele akárki. Nekem megengedték, hogy írjak bele, és ez nagy megtiszteltetés ám :)
  A másik: tegnap az autóban hallom, hogy a hátsó ülésen a következő eszmecsere zajlik le: Hány lába van a kecskének? Négy. Miiiiii? A fecskének? Nééééégy? Hihihi! És így tovább...:)
  Lassan akkor számítanom kell a matrica, a bélyeg, a szalvéta és a csokispapírgyűjtésre. Meg a különböző titkosírás és nyelv kitalálásra, hogy én ne értsem, mit beszélnek. Meg a titkos kis levélváltásokra. Visszajönnek azok a régi szép idők, és ha nem is átélője, de legalább szemlélője lehetek egy szép álomvilágnak :)

3 comments:

Adona said...

emlekszem, meg a suliban leveleztunk titkosirassal, kesz szotarunk volt :)

Anonymous said...

Kedves Márta ! Örülünk hogy még emlékszel azokra a számunkra nagyon kedves pillanatokra... A mi gyerekeink is álmodják tovább... Itt a dal szövege teljes egészében ! Szeretettel B & B

MÚLNAK A GYERMEKÉVEK (Ihász G.)
Már hosszú évek óta azt mondják nekem
Olyan vagyok, mint egy kisgyerek
Belátom, így igaz, én nem lettem komoly
Úgy mint más emberek

Bolondosnak tűnő, furcsa dolgaim
Rossz szemmel nézik oly sokan
De tudom, a szívük mélyén ők is szeretnék
És megtennék boldogan


Bár mondják múlnak a gyermekévek, nincs visszaút
Új mesék nem várnak reánk
Van mégis csillagfényű álomvilág
De azt gyermekünk álmodja tovább


Változnak napjaink, mert minden változó
Nem marad ugyanaz senki sem
Lehet, hogy kivétel csak én vagyok talán
Mégis így jó nekem


¦: Bár mondják múlnak a gyermekévek... :¦

márta said...

:)))))