Monday, April 23, 2007

Megbridzsitdzsónszosodom

  Nem olvastam még Bridget Jones naplóját, bár egyszer kivettem a könyvtárból az angol nyelvű 
könyvet, de az én inglisemnek túl nehéz volt, csak annyit vettem ki belőle, hogy minden bejegyzése azzal kezdődik, hogy leírja, pontosan hány kiló hány deka. Mivelhogy ez is egy napló, elhatároztam, én is bevetek valami hasonlót. A kilóimról nem írok, mert nem hízok, nem fogyok, nincs benne semmi érdekes. Ezért, mivelhogy majdnem minden reggel azért kelek hajnalok hajnalán, hogy friss kiflit hozzak a családnak, azt fogom lejegyezgetni, hogy hány perc alatt járom meg a boltot. Ezt úgy is figyelem már egy ideje. Ma reggel 5:55-kor ébredtem, 5:57-kor felkeltem és 6:04-kor startoltam a boltba kosárral a karomon. Nem tudom megmondani méterben kifejezve, hogy milyen messze van a bolt, de kb. annyira mintha a murokdombi házunktól az utca aljáig kellene menni. 6:19-kor értem vissza. Tehát ez 15 perc.
  Jól van, most megyek, mert még rám szóltok, hogy nincs jobb dolgom, mint agyatlanságokat kitalálni...

9 comments:

Adona said...

dehogy agyatlansag, az utobbi hetekben en is mindenfele sttisztikakat keszitek, egyszer majd beszamolok a megfigyeleseimrol :)

csillag said...

nem semmi hajnalok hajnalán felkelni csak azért, hogy friss kiflit hozz a családnak:).

csillag said...

szerintem megártott neked a némettanulás,mert most magyarul is hosszú (létező vagy nemlétező) szavakat használsz, mint például ez a "megbridzsit... " :)) élvezem, folytathatod:D

Időbeosztás-guru said...

Az igéret szép szó, de ez a megbridzsitdzsónszosodom még szebb...

Anonymous said...

egy csodálatos anyuka vagy márta,mindennap örömmel olvasom bloggodat...gratulálok!örülök annak hogy igy tudtatok felölletek,minként éltek.Egy jó kedvü család vagytok:)emlékszel még mikor mi játszondtunk doktorosdit és elvágtad a köppenyemet?:)szép emlékek...na egy szép estét nektek
Marika

Anonymous said...

Pontosan tudjuk mennyi van a murokdombi háztól az utca aljáig... 43 M ! :) Oda-vissza tehát 86 M. Feltételezem hogy olyan korán nincs sor a boltban, s a kiszolgálónak sem mesélőkedve... max 4 perc a vásárlas, tehát marad 11 perc a 86 M-hez... az 0,13 M/s, az kb 0,5 km/h... igazi séta. Ellenőrizd azért kérlek a matematikámat...!
Sok sikert ! B

márta said...

1. Kedves Marika! Köszi a kommentet nagyon. Az ember csak ír, írogat, aztán egyszer csak kiderül, hogy még Németbe' is olvassák:) Tényleg elvágtam a köpenyedet? Nem emlékszem, de attól még lehettem én, tudod, az én koromban már időnként Szenilla vagyok :)
2. Kedves B.? Hát neked sincs jobb dolgod, mint utcát mérni? :) A mateked az jó, de akkor vagy én vagyok csigalassú, vagy mégiscsak messzébb van egy kicsit a bolt, vagy nem kellene még elolvasgatnom az újságok címlapjait is a kiflivevés mellett.

csillag said...

Kedves B,azt a 43 métert a te házadtól számítottad(ami feljebb van), vagy a Mártáék házától? És mivel mérted meg?:))

Anonymous said...

igen márta te voltál a köppenyel...ok,nem vágtad el csak belevágtál:))és ha már most az mondod hogy szenilla vagy,akkor mit mondjak én...majd ha te is anyi éves leszel mint én...akkor lásd meg:))