Wednesday, April 18, 2007

Egy közönséges szerdai bejegyzés

  Mostanában nagyon keveset alszom. Nem azért, mert álmatlanságban szenvedek, hanem mert soha nem kerülök éjfél előtt ágyba, és reggel 5:55-kor csereg az órám. Ha nagylelkűen számolok, ez akkor is kb. 6 óra alvást jelent, és ez nekem nem nagyon elég. Albert Schweizernek elég volt 3 órai alvás. Nem tudom, mivel szöszmötölök el olyan későig. Következő újévi fogadalmam a legalább 11 órai lefekvés lesz.
 Tegnapelőtt vettem Annának egy új cipőt. Nem azért, mintha nem lenne neki, de : az egyik túl meleg, a másik nem tetszik neki, a harmadikat nehezen tudja felhúzni, a negyedik pedig tényleg kicsit túl nagy, mert Sárától örökölte (mint az összes többit) és az a tavaszi cipő ami Sárának jó volt 6 éves korában, az Annának már nem, mert nem egyformán nő a lábuk. Hát vettünk egy ötödiket, remélem, ez jó lesz egy ideig, de hát hamarosan itt a nyár, és akkor kezdődik előlről az egész cipő-szandál hececáré. Anna az a gyermekem, aki kifejezetten válogatós az öltözködésben, és általában az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy mégsem tetszik neki a rajta levő ruha. Nem tudom mi lesz a kamaszévekben ...:)
  Nem tudom, más hogy van vele, de én néha nehezen ismerem be, ha tévedtem. Ha fontos dologról van szó, inkább, de ha apróságról, akkor nevetségesen ragaszkodok az "igazamhoz", pedig a szívem mélyén tudom a valóságot, és még én vagyok megsértődve és várom, hogy a másik fél engeszteljen ki. Tegnap este is volt egy ilyen eset, és mikor már majdnem vita lett belőle, hirtelen képes voltam beismerni a tévedésem. És nagyon jó volt. Meg is lepődött a "másik fél" rendesen .
  Ma délben iskola-óvoda után kiviszem a gyerekeket a parkba, sőt még vendéggyereket is viszek. Már most írom a nem -itthonfelejtendő dolgok listáját: labda, két nagy szatyor homokozófigura, a tegnap begyűjtött nagy kerek kövek és vízfesték. Továbbá: tea, kifli, alma, pattogatott kukorica. És csereruha. És akkor már csak azon kell drukkoljak, hogy ha el- illetve le is esik valamelyik gyerek valahonnan, az ne a gondjaimra bízott vendéggyerkőc legyen ...

3 comments:

Betti said...

legyen egy nagyon szép napotok :)

Anonymous said...

A blogozas/netezes vajon nem jarul hozza az alvashianyhoz ?...
Jozsi

márta said...

De, biztos, de akkor is éjfél után feküdtem le, amikor nem is volt netünk.