Saturday, May 19, 2012

Egy leárazott,

kicsit gyűrött, zsebben is elférő fekete határidőnaplót kaptam ajándékba anyáknapjára, már ezért is kedves, minden napra pont két sornyit lehet bejegyezni, - de azért is kedves, mert van abban valami mélységesen vigasztaló, hogy év közepén is érdemes elkezdeni naplót írni, sőt, engedtessék meg nekem még abban is hinni, hogy az év utolsó napján is érdemes lenne. Miután eldöntöttem, hogy a Hemingway-féle napi szép, jó és igaz mondataimat fogom rendszeresen oda feljegyezni, majd' egy hétig nem írtam semmit, nem jutván eszembe semmi szép, jó és igaz - ezért visszatérve a szerénység otthonos útjaira, csak azt írom majd, ami igaz és ami van. Tegnapra például utólag ezt: Szeretném, ha legalább levegőnek néznének. Tegnapelőttre pedig ezt: "De én megígértem Zukinak, hogy olyan széppé teszem az életét, amennyire csak tudom..."(Sára, a lelkiismeretfurdalástól kicsit zokogva, miután mérgesen rákiabált a lassan megrögzötten s mind messzebre szökdöső nyuszikájára).
 

7 comments:

zazálea said...

a legkedvesebb könyvem a Vándorünnep, már magától az említéstől is jobb nekem, ami pedig most rám fér.

Adibaba said...

Ez nagyon jó dolog, és kívánok hozzá kitartást!
A képek pedig hmmmm....hangulatosak.

Piroska said...

Olyan szépen meg tudod fogalmazni a gondolataidat, hogy ez már költői:))
Én is szeretném elolvasni a mindennapi gondolataidat amiket feljegyzel a ' leárazott, kicsitt gyűrött, zsebben is elférő, fekete határidőnbaplódba'...

.... nem is olyan nagy kérés ez ugy-e?....
....na jó csak nagyon elkalandoztam a gondolataimban:))

üdv. Márta és csodás naplóirást kivánok.

Piroska

Éva said...

Hihetetlen, ahogy fogalmazol. Nagyon tehetséges vagy!

Éva said...

Még annyit, hogy a képekkel mindig tökéletesen összhangban vannak a gondolatid.Érzékenyen finomak, természetesek.

márta said...

De szépeket, elfogultakat írtatok...:) Köszönöm.

marta said...

Hát Márta ,ez az igazság..egy klassz,mélyengondolkodó,és GONDOLKODÓ,ÉRZÉKENY csajszi vagy..aki már anyuka is..mégpedig nem is akármilyen..SZERETÜNK..hidd el!..