Tuesday, May 22, 2012

Ha kedd, akkor...

felkiáltással előkotortam tegnap a fiók mélyéről azt a tíz eurós virágutalványt, amit még Bärbel küldött ajándékba, mert feltétlenül szerettem volna, hogy ezen a kedden, mikor Anna születésnapja is van, igazán szép csokor virág legyen az asztalon. Beautózván a városba, a virágüzlet utcájának keresése során becsülettel oda is-vissza is eltévedvén, két egyszerücske gondolattal lettem gazdagabb: legalább olyan boldog vagyok egy virágkertészetben, mint amilyen a könyvesboltokban szoktam volt lenni, s hogy hiába annyira drága, a virág mégis ingyenes: mindig azé, aki éppen gyönyörködik benne. Ez utóbbit, közvetlenül a vasárnapi  "A játék fontosabb, mint a játékos." mondat után úgy írtam be a Hemingway-füzetembe, hogy: "Az is gazdagít, ami nem lehet az enyém (az a sok-sok virág, ó, amit nem hozhattam haza...)".
(A házifeladat marad ugyanaz - egyrészt hosszú darab, másrészt olyan ügyes vagyok, hogy a tanárnő szeretné újból hallani, a nagy művészeket is vissza szokták tapsolni, nem? - s legalább lesz időm azt is kigondolni, hogyan oldható fel a nem túl hosszú ujjaim s az egyszerre megszólaltatandó, egymástól távoli billentyűk közötti egész biztosan nem feloldhatatlan ellentét...)

16 comments:

ave said...
This comment has been removed by the author.
Éva said...

Annának szép születésnapot kívánok! Isten éltesse!

Hajnalka Nagy said...

Sok szépet és boldogat Neki!

Éva said...

Én voltam, aki törölte az elsőt hozzászólást, mert egy most nem használatos blogomból írtam.
Bocsánat!
Még le kell írnom, hogy ma reggel megszületett egy kolléganőm unokája.
Annának egy napon van és lesz Áronnal ( 4 kg!) a születésnapja.:-)

Gonda Hajnalka said...

Isten éltesse sokáig a szépséges Anna lányodat!!! Gyönyörű virágok vesznek téged így is körbe....s ahogy írtad, éppen elég, ha más kertjében csodálhatjuk szépségeiket...a látványuk a miénk is....és megmarad...emlékezetünkben!

iri said...

Isten eltessen kedves Anna!

aarkus said...

Isten éltesse és hordozza a tenyerén Annát!

Mike Adina said...

Még sok boldogat!

Gál Edith said...

Nagyon boldog születésnapot Annának!

zafiram said...

Isten éltesse sokáig Annát és az anyukáját is! A barátnőm szokta mondani, hogy minden gyerek születésnapján az édesanyákat is meg kell ünnepelni, ez jár(na) nekik, akárcsak egy virág erejéig.
Nem tudom, írtam-e már, hogy lenyűgöz az elszántságod zene ügyben. Az én bakancs-listámon is ott van, de ahogy telnek az évek, egyre kevesebb esélyt látok a megvalósulásra. Ezért szurkolok inkább neked...

Józsi said...

Mi is boldog születésnapot kívánunk Annának !

Bogyó said...

Boldog születésnapot a nagylánynak !

Lele said...

Boldog szülinapot Annának!

penzesbea said...

Isten éltessen, Anna!

VRJúlia said...

Isten éltesse Annát az egész család körében!( Megdobban a szívem:) Anna örök...)

Piroska said...

A Jó Isten éltesse sokáig sokáig Anna kislányodat....nagyon szép nevet adtatok neki:)

Üdv.
Piroska