Tuesday, May 15, 2012

Elajándékozom,

amennyire csak szégyenlősségem engedi, szomszédnak, ismerősnek, a kis csokrokba kötött fehér orgonákat, még mielőtt egy szempillantás alatt elnyílna itt nekem az egész. Tegnap kimentem a kertbe, néztem, hogy még most is, ebben a nyáron inneni-tavaszon túli átmeneti állapotban is mennyi színes, csokorba való virág nyílik - szabadon, ingyen, pazarlóan, mintha nem létezne tegnap, holnap és hervadás. Talán ezért szeretik annyira a magamfajta könnyen elkeseredő lányok a virágokat...nem tudom, mindenesetre nagyon sok magot szórok mindenfelé, sok szép nyári bokrétában reménykedem.
(S hogy ne maradjon reménykedésem nyomtalan, keddenként, mikor zongorázni is járok, megpróbálom rendszeresen - jaj, csak úgy ne járjak, mint az angol blogommal! - bekörmölni ide a házifeladataimat, egy-egy csokor ami-éppen-van-virág társaságában. Már épp elég régóta blogolok ahhoz, hogy végre nekem is legyen állandó rovatom.)

12 comments:

Kósa Márta said...

Én meg nagyon ritkán szedem le, hisz kicsit tovább gyönyörködhetem benne a kertben.
Nálunk már nincs orgonavirág, pénteken Salgótarjánban voltam és Rónafalun - ott illatárban úszott minden!

Babi néni said...

Tanyafalván mindig egy hónappal van később virág az orgonán (fagyzugban van), de idén először lekéstük, már virágzik el. :o(

Éva said...

Én mindig szedek pár nagyon egyszerű mezei virágot a szobámba, hogy legyen mit nézni, ha bent is vagyok. Marad bőven kinn a természetben is.
Van egy nagyon kis vázám( inkább pohárka) a Tv mellett 1-2 szál apró virágnak, így ha Tv-t nézek, néha odatéved a tekintetem.
Így megy ez már pár éve...
Mindig meghallgatom, hogy éppen mit gyakorolsz.Kevés hozzáértésemmel is érzem, hogy a feladat egyre komolyabb!:-)

Katalin said...

az az utolsóelőtti kép olyan csokor, amit irigykedve néznének a legnevesebb virágkötőművészek is

nekem mégis a boglárka tetszik legjobban :)))))

Mági said...

Kis virág és nagy virág, szépek.

iri said...

nagyon szep csokrok, meg azt szereny boglarkat, rangra emelted a tobbi mellett!

Éva blogja :) said...

Köszönöm a kedves sorokat és a szép képeket! :)

Monika said...

Annyira szeretem a lányaidról készült olvasós, elmélyedős fotókat!!!!!
Gyönyörűek a csokraid!!!!Én is szeretem ha van bent a házban, de olyan hamar elvirágoznak...

kastanie said...

De jó volt itt lenni ma is. Kösz, Márta!

Hajnalka Nagy said...

hadd ragadjam ki: "(...)mennyi színes, csokorba való virág nyílik - szabadon, ingyen, pazarlóan, mintha nem létezne tegnap, holnap és hervadás. "
ez annyira szééééééép!!

kis boglárkákat látok itt-ott a kis utcákban 1-1 kerítésnél kikandikálni, de vhogy nem merem letépni szegényeket, pedig nem kerítésnél is láttam már!...
Ma megengedtem a bevásárlás mellett magamnak egy koktél paradicsom palántát + egy fehér rózsacsokrot, olyan rég volt vágott virág a vázában s azóta is benne gyönyörködöm :)
kertünk nincs, csak egy balkonunk, ott egy bokor margaréta virít s elszórtam sok színű hajnalka magot egy ládában, kíváncsian várom mikor kelnek/nyílnak ki, többel nem merek kísérletezni egyelőre
Állandó rovat jöhet!:)

Ciripbogár said...

én sem bírom megállni, szedek egy kicsit ebből a sok gyönyörűségből. A mezei virágok állnak legközelebb a szívemhez, ilyen magokat szórtam a gránátalmafa alá, és csupa meglepetés, hogy mi fog kinyílni. Ebben a "szélcsenden innen-viharon túli" állapotomban nagy szükségem van rájuk.

Nagyon szeretem a körbefutó, érzéseket-gondolatokat mint esszenciát megfogalmazó mondataidat. A fényképeid ugyanezt a csodát tudják.

márta said...

Köszi, hogy írtatok nekem...:)