Thursday, October 31, 2013

Talán

még egy hét komplett felfordulás a konyhafelújítás miatt, de ugyan ki számolja a napokat. Addig is élni kell, nem is akárhogyan! Időt és teret kell teremteni társasjátékra, csokismuffint sütni, kifelejteni belőle a sütőport. Hirtelen ötlet nyomát követve itthagyni az egész hóbelevancot és moziba vinni a gyerekeket. Pattogatott kukoricát és kólát is venni, nem gondolni rá,  hogy sose iszunk kólát, nem kiszámolni, hogy az egész árából pont kibérelhetném fél napra a múltkori ütvefúrót...Este utoljára menni fürödni, és Pilinszky-verseket tanulni a kádban addig, míg apránként kihűl körülöttem a víz, s a kertek alatt lassan megérkezik az ősz vége, mikor  is "semmit sem akarsz már, csak ragyogni a novemberi napban, és illatozni toboz-könnyüen. Csak melegedni, mint az üdvözültek."*

*Pilinszky János, Novemberi elízium


7 comments:

L. M. Zsuzsi said...

a kép és az idézet... amikor a legnagyobb felfordulásokat említed talán akkor még nagyobb békességet hordoznak és közvetítenek az írásaid... nagy áldás vagy te nekünk!

csillag said...

hát akkor szép ragyogást a novemberi napban:) de megjegyzem, hogy az októberi napokban is ragyogtál nekünk:)

Éva said...

A hirtelen- az inkább a szívből jövő-, nem mindig az értelem szülte döntések olyan jók tudnak lenni.
Mégis néha agyonrágjuk a témát mielőtt megteszünk valamit.:-)
Meleg az első novemberi nap! Még kicsit várunk, hogy sötétedjen, és kimegyünk a temetőbe.

Éva said...

Lassan rendben lesz az a konyha!:-)

Éva said...

Mondom, lassan rendben a konyha,talán több az időd, lehetne mutogatni, beszámolni róla, vagy legalább írni valamit bármiről,mert már nagyon jól esne tőled!:-)))
Ha ezt célozgatásnak veszed, akkor biztosítalak róla, hogy az volt!:-)
Várok már ide valamit!!!

Klári B. said...

:) Kitartast a felfordulasban... Kivancsi vagyok, hogy hogy dontottetek a konyhaval kapcsolatban... Ja a sutoport a tegnap en is kifelejtettem a muffinbol. :)

márta said...

Ó, a konyha már készen van. A muffin pedig sütőpor nélkül is finom, csak kicsit lapos. :)

Köszönöm a törődést, nagyon jól esik...