Monday, March 8, 2021

Ezekben

 

a hiányos időkben, amikor a megszokottnál jóval kevesebb az érintés, az egyetértés, a kapcsolat, a visszajelzés, talán a fizetés is, s az élmény, a lehetőség, a látható eredmény s a siker, mikor fogalmam nincs, mit válaszoljak arra a kérdésre, hogy "mi újság?", mikor eseménytelenül telnek egymás után a napok - akkor lassan becsukom a szemem, s arra kezdek el figyelni, ami idebent van. Valami növekedni kezd. Szelíden, dacosan. Szelíden-dacosan. Talán csak az, ahogy magamra gondolok. Talán csak az, hogy néha már nem ingadozok ide-oda, megállok a káosz közepén. Néha már nem vágok vissza ugyanolyan erővel a haragos szóra. Csodálatos lehetőségnek tartom, hogy az ember, míg él, képes a változásra és változtatásra. Képes a növekedésre. Ezekben a hiányos időkben könnyebb befelé nézni, észrevenni az apró elindulásokat. Talán még éretlen, talán nem lesz belőle semmi, talán nincs is mit mondani róla. Elég, ha én észreveszem, ha legalább számomra valósággá válik.

4 comments:

Julianna said...

Szép!!!..... Köszönjük!!!.....

Gyöngykaláris said...

.... köszönöm. Venni kellene egy nagy levegőt, és elkezdeni másként hozzáállni olyan dolgokhoz, ahol az eddigi hozzáállásom csakis kudarcokat hozott.
Veszek egy nagy levegőt.....

Éva said...

Egyformán telnek a napjaim. Ahogy írod, igazi befelé tekintős időszak van most.
Nem tudom milyen változást hoz bennem a vírus ideje, de türelemre int, ez már biztos, és remélem lesz még más is, ami hasznomra válik.
Ami rossz benne az, hogy nem tudni a végét. Könnyebb úgy várakozni, hogy tudom meddig kell kibírni.
Állj meg a káosz közepén, ez csak jót tehet neked és mindenkinek. Nem szabad kibillenni az egyensúlyból, és vedd észre a változásaidat is, előbb-utóbb beérnek, és a te érzékenységeddel ezt észre is fogod venni.
Kívánom neked a legjobbakat ezekben a napokban is.

iri-aldasszomj,blogspot com said...

Úgy igaz Márta belső emberünk napról napra növekszik,változik s ez kegyelem mert Arra figyelünk Aki bennünk mindezt véghez viszi!