Monday, March 1, 2021

Március.

Több oka is volt annak, hogy azon a napon, amikor elvégezték, nem féltem a műtéttől. Egyrészt volt időm rá felkészülni, elrendezni a dolgaimat, másrészt előtte való nap, mikor az altatóorvos átbeszélte velem a beavatkozás pontos menetét, tette ezt olyan kedvesen, vidáman, színesen, hogy minden szorongás elszállt belőlem. Körülbelül ilyen hatása van rám a "március" szónak is. Végre megérkezett, itt van, túléltük a hosszú telet. Elpakolhatom a téli kabátomat. Zsebébe csempészek egy kávéra való néhány eurót, szív- és kézmelengető ajándék lesz jövő téli önmagamnak. A határidőnaplóba színes képeket, idézeteket ragasztok jó előre, apró bátorítás lesz belőlük majd váratlanul, egy szép napon. Az ebédlő asztalára néhány perc alatt is végigjátszató társasjátékokat teszek, néha megtörik a jeget, a megszokás, a hallgatagság jegét. Erdei sétáimból mindig hozok haza tobozt, száraz virágot, levelet, s amit lehet, kedvenc könyvekbe préselek, meglepetés lesz annak, aki olvassa. Mert valóban, a kicsi dolgok nagyon számítanak. Legyen a hitnek zamata. Legyen az életnek íze. Ilyen szép, napsütéses tavaszi reggelen, egy ilyen szép nevű hónap első napján valahogy könnyebb elhinni, mindez valóban lehetséges.

5 comments:

Katalin said...

:))))))))))
alaposan megvizsgálva a fotóidat, nem is tudom, egyszerre sírtam, nevettem örömömben

https://www.youtube.com/watch?v=X6Mtpk4jeVA

és köszönöm

és igen

D. Bonhoeffer: „A megbocsátás szolgálatát naponként végezzük. Szavak nélkül tesszük ezt azzal, hogy imádkozunk egymásért.”

és igen, GYÖNYÖRŰ a március

f.klarcsi said...

A könyvekben hagyott meglepetéseket én is gyakorlom. Valami szép képet, szalagot szoktam használni könyvjelzőnek, aztán ott felejtem. :-)
A téli kabátba bekészített kávényi pénz ötlete nagyon tetszik, remélem, mire legközelebb előveszem tényleg lehet már kávézni menni. (Egyelőre azért még nem merem eltenni a télikabátot, még nem bízom ebben a csalóka napsütésben.)

Éva said...

Szép szavak ( mint mindig) a szép márciusra.
Az az altatóorvos egy varázsló lehetett, és műtét előtt lenyugtatott. Ez nagyon fontos.
A levelek közül az áttetsző, nagyobbik nagyon tetszik.

Zsuzsa said...

Milyen jó ötletek, köszönöm. A télikabát nálam még marad, tavaly még májusban is volt rajtam ugyanis.
Én fura vagyok, nem szeretem annyira a tavaszt, nem is önmaga miatt, hanem, mert a nyárhoz vezet, az meg nekem nem való.

iri-aldasszomj,blogspot com said...

Köszönöm Márta drága ez szebb volt minden tavaszi köszöntőnél ami üzenetként özönlik a messre.