Thursday, June 19, 2014

Souriez, vous êtes à Cannes! (4)

Hogy milyen Cannes, nem tudom - a tervezett sétát elmosta az eső, elfújta a vihar, - engedtük, hadd mossa, hadd fújja. Húztuk még volna az időt, utolsó percig maradva a parton, még egy kicsit nézve a tengert - de aztán menni kellett. Egy utcai árusnál hot dogot és meleg szendvicset vettünk, majd egy part menti sétány napernyője alá bújva fogyasztottuk el szerény ebédünket a mind jobban eleredő esőben, Cannes-ban, ahol időnként hollywoodi sztárok vörös szőnyegen vonulnak fel s alá.

(Aznap este a Die Losungen-ben ezt olvastam: Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra. Bizony, erős a szeretet, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az Úrnak lángja. Sok víz sem tudja eloltani a szeretetet, folyók sem tudják elsodorni. De ha valaki háza minden kincsét kínálná is a szeretetért, csak megvetnék érte. -Énekek éneke 8:6,7- ...Ehhez nincs mit hozzátennem, ebből nincs mit elvennem. Kicsit kevésbé érzem magam  kallódó falevélnek, kit oda sodor a víz, ahova akar.)   


2 comments:

Lele said...

Igazi francia macaron! Gyönyörü mesélő képek mint mindig. Üdv

Kánya Andrea said...

Van ám bennem egyfajta "szent" irigység, mert Franciaország és franca-mániás vagyok, így hogy én nem vagyok ott, örömmel nézem a te képeidet és beszámolóidat :)