Monday, February 1, 2010

Nagyon

megéheztünk, de annyira, hogy tán éhen is haltunk volna hazáig, hát muszáj volt betérni egy kis harapnivalót venni és nekem soha még capuccino olyan finomnak nem tűnt, mint amit ott ittam, nem is bántam én már, hogy egész nap vizes zokniban volt szerencsém létezni, hála a leváló bakancstalpamnak. Mégiscsak szeretem a havat, mégiscsak szép a tél, mégiscsak mégiscsak! A másik asztalnál egy törődött férfi ült, a gyerekek szerint ő volt a Mikulás, szerintem meg egy igazi vándor volt. Olyan, amilyennel mindig azonosulni tudtam a mesékben. Jó lett volna tudni, mi van a hatalmas zöld zsákjában, mióta üldögél ott az egyetlen csésze kávé mellett, mit jegyezget a rongyos papírdarabra és vajon mi a címe a szamárfüles könyvének. Honnan jön és hova tart s hogy elfogadna-e egy kis meleg ételt is a kávéja mellé.
Még azért is szeretem az életemet, mert ugyan nem sok bátorsággal áldott meg az ég, (nem kérdeztem semmit a vándortól), de hála a képzelőerőmnek állandóan ilyen számomra érdekes történet szélén iszom a capuccinót. Tele van a világ sok-sok pótolhatatlan történettel s az egész mindenségben talán éppen ez a legszebb.





7 comments:

Monika said...

Márta! Annyira,de annyira csodálatosan írsz,hogy.......Odavagyok az írásaidért!!!!!Ez volt a mai napom kezdőforrása.Köszönöm!!!!!!!!
Puszillak!
Engem se áldott meg sok bátorsággal az ég,bár néha előtör valami...:)

Kóczi Csilla said...

Kedves Márta! Hideg van és éppen most kezdett el esni a hó, de a cappuccinód mellett most én is megmelegedtem. Köszönöm!

Babi néni said...

Mesebeli élet. :o)

És milyen igazad van, én például biztos vagyok benne, hogy a fantáziádban minden történet sokkal szebb.

Gál Edith said...

En is koszonom. Ez volt a reggeli "kavem":) Mar megint leirta valaki, amit en is akartam. GAZDAGON ALDJON MEG TEGED A MINDENHATO!!!

Klári B. said...

Már úgy vártam, hogy írjál, és persze... mosolyt hoztál az arcomra... és eszembe juttatad a kapucinot, ami nekem most nincs itthon, de van forró csokim... Jó, hogy élvezettel kihasználjátok a telet.
A bátorsággal én is így vagyok... sokszor csak a hiánya állít meg, hogy kérdezzek, vagy segítsek, vagy... egyszerűen véghez vigyem a ogndolataim...

L. M. Zsuzsi said...

Hát, Márte, ez már megint annyira! "állandóan ilyen számomra érdekes történet szélén iszom a capuccinót" - tudod, irigylésreméltó, ahogy látod és kommentálod a világot!

Lea Mónika said...

annyira mesesen szep helyek es hangulatok...;;)