Monday, June 11, 2012

Ausztria - Olaszország


Térkép alapján nekem úgy tűnt, mintha a két ország határa közelében levő hegyi tavacska ott lenne az út mentén, elég lesz majd kicsit kiszállni, kicsit gyönyörködni, majd továbbutazni, hogy még sötétedés előtt elérjük Velence külvárosát. Hát nem. A szép kis alpesi tó sokkal odébb, sokkal magasabban volt, annyira magasan, hogy azt szandálban és csöpp kis női hisztéria nélkül ki sem lehetett bírni. Az igazi vándorok persze tudják: nincsenek felesleges kitérők, a megtett útnak hihetetlenül fontos része a(z el)tévedés, a kedvetlenség is.


Este érkeztünk Velencébe, egy autópálya melletti kempingben találtunk szállást, két egymástól távol eső mobilház két apró szobája formájában. Mi felnőttek kétfele osztottuk a három gyereket, majd elmentünk aludni. Akinek (mint ahogy nekem is) kimaradt életéből a "menjünk világot látni egy hátizsákkal a hátunkon s énekeljünk át minden éjszakát egy üveg bor és néhány haver társaságában" korszak, az el sem tudja képzelni, milyen érdekes élmény ez. Első éjjel nagyon rengett az egész kis építmény, de  naivításomnak hála, eszembe sem jutott, mikor a gyerekek félve kérdezték ennek okát, a lehető leglogikusabb magyarázat. Bőven elég volt, hogy kényes borsószemkirálykisasszonyhoz méltóan csak  az autók, a mennydörgés, a villámlás, az éneklő fiatalok miatt ne tudjak csöppet sem aludni, kinek hiányzott, hogy még annak is tudatában legyek, amit másnap reggel olvastunk a hírekben: Észak-Itáliában földrengés volt, ( és azt hiszem, ezt egyesegyedül csak én nem vettem észre.)

4 comments:

Éva said...

...és később ezekre lehet kedvvel emlékezni: a női hisztériára, a kedvetlenségre, az észre nem vett földrengésre.Tényleg megszépülnek, és egy út maradandó részévé válnak. A hátizsákos barangolás nekem is kimaradt, de még mindig nem adtam fel. És igenis legközelebb az Őrségben újra lefekszem a fűbe, és lepöccentem magamról a hangyát, ha vendégként érkezik.:-)

márta said...

:) A nem annyira idilli dolgok mélységet adnak mindennek, erre én meg a köveken heverészve jöttem rá.

Ciripbogár said...

Ó ilyen közel voltatok!
A rengést illetően én is gondoltam mindenféle egyébre, és mivel azóta is kisebb-nagyobb remegésekkel kell megbarátkozni, még mindig inkább fogom a mennydörgésre vagy a szomszéd gyerekek dübörgésére.

A tó gyönyörű, megérte, ami könnyen adja magát, könnyen is felejtődik.

iri said...

Oh azok a copfok az apa korul!