Monday, June 11, 2012

Velence (3.)

Tisztában vagyok vele, hogy túlzásokba esem itt most éppen, de amennyire megbocsáthatatlan hibám ez a mindennapokban is, annyira próbálom azért kicsit szeretni is (mi mást tehetnék?) esendőségem eme újabb ékes bizonyítékát, mert aki túloz, az elég ritkán közömbös...és én például nem tudhatom, megyek-e még valaha Velencébe, hiszen annyi minden másra is kíváncsi vagyok, ezért nagyon jól meg kellett néznem most az egyszer a sok bordót és zöldet, a kopottat, a kedveset, az asszonyok keze munkájának megható nyomát az régi épületek ablakait díszítő mindenféle növényekben. Vendégévé fogadott ez a város egy teljes napig, én pedig köszönettel kicsit otthon érezhettem magam benne.

11 comments:

lillacska said...

de jó volt veled végigjárni Velencét, Márta!

és, hogy fogod-e még látni? de hát Velencébe menni kell, sokszor!

vagy csak én vagyok úgy, hogy hiába tudom, mennyi szép van még, visszavágyom néhány kitüntetett helyre? ilyen Velence is, már háromszor voltam, de bármikor mennék megint:)

Gyöngyi said...

Érezzétek nagyon jól magatokat bármerre jártok :)) jó pihenést :))

Thea said...

9 voltam ottjártamkor, de még mindig kristálytisztán emlékszem a városra.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy biztos vagyok benne, a lányoknak is hatalmas élmény volt ott járni!

Gonda Hajnalka said...

Amindenit....de jó orrotok van csak úgy "szimat" alapján menni...13 éves voltam amikor Velencébe mentünk osztálykirándulásra. Szuper osztályfőnökünk volt és azóta is gyakran emlékezek. Ez az a hely, ahová mindenkinek el kell mennie...persze csak ha teheti, máshogy nem lehet. Csodaszép életképek készültek...jó ilyen szemmel visszanézni erre a helyre! Illetve más szemével...mivel mindenki más szépséget vesz észre.
Kezdesz meggyőzni Márta! Azért kíváncsivá teszel merre jártál még a két hét alatt...
Szép estet a családnak!

Lele said...

Még nem voltam Velencében,de ihletett hoztál szürke hétköznapjaimba.Gyönyörü,hangulatos, annyira nem tömeg-turista képek!Köszönöm,hogy megnézhettem öket.

márta said...

Köszönöm, hogy írtok nekem...

Thea, azt úgyis elfelejtik, a drágább vagy az olcsóbb szandált vettük-e meg a boltban, (mi most az olcsóbbat), de azt hiszem, az élményeket soha nem felejtik el...remélem.

Thea said...

Soha!
:-)

kastanie said...

Változatlanul nagyon jó olvasni a bejegyzéseidet és nézni a képeidet, hálás vagyok érte.

ave said...

Egy napot voltam sok éve Velencében, szakadt az eső...De szép volt!

Hajnalka Nagy said...

Én mindkettőre emléxem...:D sajnos v.nem, de így van bevallom :D:D

márta said...

Hajnalka, igenis jogod van mindenre emlékezni...:)