Monday, June 11, 2012

Velence (2.)

Nem mondom, mert tényleg sok turista nyüzsög Velencében. Mindig úgy képzeltem, én nem szeretem a tömeget, pedig de igen, nagyon is szerettem azt a sok-sok embert, a város pedig teljesen lenyűgözött. Hihetetlenül szépnek láttam. Nézegettem, mint mindenki más, az "illedelmes látnivalókat"* is, és én is, én is etettem galambokat a Szent Márk téren. Ahogy ott üldögéltem, azért is voltam nagyon boldog, mert tisztes távolságból - a világért sem mentem volna közelebb - láttam, amint egy fiú éppen megkéri a szeretett lány kezét. Annyira szeretném, hogy szép életük legyen, ugyanolyan szép, mint az a napsütötte, felejthetetlen pillanat ott, a Piazza San Marco közepén.

* Szabó Magda

6 comments:

warrior_e said...

....micsoda szép emlékek ébredtek bennem! Nekem is velencei lánykérésben volt részem - ajjjajjj majd' 10 évvel ezelőtt :-D.
Velence ezért (is) szívem csücske, meg a hangulata és az ízek miatt!

Ui: örülök, hogy visszajöttél, távollétedben visszaolvastam az összes eddigi bejegyzést.

márta said...

Tamás, két hétig utazgattunk, de nem, Pestet nem ejtettük útba, és még egy csomó más helyet sem, ami eredetileg még felmerült, mikor tervezgettünk...Albánia, Montenegró, Görögország (ez túl messze lett volna). Az idő és pénz korlátja annyira felszabadító is tud lenni...

Warrior_e: és nem volt nagyon unalmas? Én soha, de soha nem lennék képes mindent visszaolvasni. :) A lánykérés mindenütt szép, de leginkább itt, ahol minket kérnek meg. :)

Hajnalka Nagy said...

gyönyörű, megható képek!!

Ciripbogár said...

tetszik ahogy ott ülsz a galambok közt, tetszik ahogy nézel,mert látszik rajta az elfogódottság, szép pillanat.

warrior_e said...

Márta,
egyáltalán nem volt unalmas, sőt!
Jó látni, hogy változtak a bejegyzések. Másrészt így "megismertelek" titeket, mert amikor csak beleolvastam a blogba, akkor egy csomó kérdés megválaszolatlan volt számomra. Most kerekebb a történet.
És nagyon szeretem az írásaid hangulatát.

warrior_e said...

Másrészt jó látni, hogy másnak is megvannak a küzdelmei egy másik országba való beilleszkedés során. Mindegy hova költözik az ember, a folyamat hasonló..... :-D