Tuesday, June 4, 2013

Málta (3.)

Azért vágytam ám haza nagyon. Olyan időt igénylő az a folyamat, ahogy lassan otthon érzem itt magam, mert hát hol máshol, ha nem itt? - s akármilyen rövid időre utazom el, mindig azzal a kérdéssel térek vissza, visszafogad-e a táj? Egyébként vissza, s fehér cica várt itthon, s millió tennivaló, s ideje félretenni a képeket. Látom, van egy csomó tükörbe fényképezett felvétel, hogy énis, énis rajta legyek valamelyiken: én a Mdina belvárosa mosdójának a tükrében, majd mindannyian a lift tükrében, én az apartman nappalijának tükrében, majd a kisasszonyokkal az összes lehetséges kombinációban, s még sokféle.
Szóval home, sweet home. A kórussal a nyár folyamán templomi esküvőkön énekelünk itt-ott, s én most külön tanulom azt a vagy tíz dalt, amit a többiek rég tudnak.
Olyan lassan illeszkedem bele újból a hétköznapokba, mint ahogy az éppen dúdolt ének  alt szólamára találok rá magamban: lassan, mélyen, biztosan...

5 comments:

Éva said...

Olyan jó közel lenni a természethez, az elemekhez: víz, kő, növény, levegő, napfény...
Én ha hazajövök( régen voltam viszonylag hosszabb időre távol), de meg kellett mindig szokni újra a saját otthont. Változó idő alatt, általában egy éjjel-egy nap erre elég volt, de a fejemben az emlékek tovább dolgoztak természetesen. Hihetetlen mennyire belénk ivódik az új táj, az új élmény. Minél inkább kiéheztünk rá, annál inkább!

aliz said...

olyan gyönyörűen irsz, fotózol, gondolodsz, érzel...(akármelyik bejegyzésedben) (bár csak a te stilusodhoz hasonlóbban: "finom"abban tudnám ezt leirni...:)

VRJúlia said...

Én csak ennyit: vártalak:)!

Ciripbogár said...

Csodásak a képek, a pillanatok soha-el nem-múlóak, ott vannak a mi emlékezetünkben is általad. Az a naplementében a szélfútta lánykád-mesés

Gonda Hajnalka said...

Jaj de szép képek! De jó lehetett!! De rég voltam valahol!!!