Friday, December 7, 2007

Nemcsak azért

van szükségünk másokra, hogy boldogok legyünk, megosszuk az örömünket és bánatunkat (hogy az egyik kettőződjön, a másik meg feleződjön, ugye) hanem,(vigyázat! spanyoviasz!) hogy jól megmondják nekünk a színtiszta (kellemetlen) igazságot. Az igazság fáj.
Én olyan bután tudok reagálni az ilyenekre: 1. hallgatok, duzzogok, és addig várok, míg a másik úgy érzi, neki kell bocsánatot kérnie, pedig nem is, mert én hibáztam ( de nagyon jól el tudom hitetni az ellenkezőjét)
2. vitába bocsátkozom, cáfolok, érvelek, előhalászom a másik fél hibáit, és végül az algoritmus úgy folytatódik, hogy egy nyilat visszakanyarítunk az egyes lépéshez. (Igen, valamikor tanultam ilyen algoritmus bigyókat, sose értettem a lényegüket, de most például jól le tudnám képezni velük a bonyolult kis lelkivilágomat.
Tény az, hogy azt hiszem, sose jutnék a végére, a szép kis bekeretezett STOP-hoz, vagymihez, mert mindig vissza kéne kanyarodni az előző lépéshez, ahogy az előbb magyaráztam). Valami jó Programozóra lenne szükségem, aki működővé tenné az én algoritmusomat is....

12 comments:

Anonymous said...

na,ez igen... mennyire egyformák vagyunk:))én is ilyen vagyok

márta said...

Nahát, ha minden női olvasóm ilyen, mint én, akkor...ajaj, szegény, szegény Fiúk! :)

Anonymous said...

Ugyan mar, a ferfiakert igazan nem kar.. azert lehetnenek jobbak a nok, talan akkor szebb volna a vilag.. azt hiszem.

márta said...

Nem szép dolog általánosítani...:)

márta said...

Amugy érdekelne, hogy miben legyenek , najó, legyünk jobbak, mi nők. Hogy tudjuk legalább...és iparkodjunk megfelelni...:)

Anonymous said...

Nem szep dolog altalanositani, de neha olyan jol esik.. es nem szep dolog olyasmit kerni egy ferfitol, hogy roja fel noknek az o hibaikat (kulonben majd nem lesz csodalkoznivalo rajt orokos agglegenysegemen). Ezert bolcsen hallgatok.. bar mostanaban sokat gondolkozok rajta, hogy mennyire szepek is az idegbeteg nok, es hogy ennek ellenere (vagy eppen emiatt) mennyi baj forrasai.. mindenesetre ha egyetlen no sem volna idegbeteg, es minden no eleg eros volna ellenallni az idegbeteg hapsik csabitasanak, akkor alapjaiban javulna az egesz vilag idegallapota (jaj igen, a jo csajsagnal fontos szempontok meg a joszandek, az igenyesseg, es az az apro, am annal lenyegesebb szempont, hogy hajlando-e engem elvinni a vidamparkba, es venni nekem vattacukrot).

Anonymous said...

[Jah, es egy programozoi megjegyzes: szerinted attol mukodik egy algoritmus, ha eljut a stopba? (vagyis terminal? befejezodik?).. sokkal jobb is, ha nem fejezodsz be.. hanem folyamatosan mukodsz meg, es mozogsz a nyilaid menten]

márta said...

Nem, persze, hogy nem attól működik, de idegesítő mindig ugyanott elakadni, jó lenne már másfele is róni a köröket.
Amit a nőkről kérdeztem, én komolyan gondoltam, mert annyiféle elvárás van. De igazad van,erre nem lehet általánosan felelni, mert minden lány más, és végülis elég egyetlen, megfelelő személynek megfelelni. Az örökös agglegénységről az oktatóm jut eszembe, akinél vezetni tanultam, aki nagyon jóképű fickó, és sokat beszélgettünk ilyesmiről. És fura elképzelései voltak a hűségről, mert ő őszinte ember lévén mindig elmondta a lányoknak, hogy a titkos megcsalásokat nem tartja hűtlenségnek, ugye amiről nem tud a másik, az nem fáj. Aztán mind azon csodálkozott, miért nem akad neki már hosszú ideje egy normális barátnője sem. Szóval bizonyos dolgokról tényleg jobb hallgatni, vagy egy bizonyos életkor után ideje megváltozni.

Anonymous said...

Kiegeszito jegyzet: a "laza kapcsolatra" valo utalason kivul szinten halalos lehet egy kapcsolat elejen a prostitualtakra valo barmilyen utalas, vagy a prostituciora.. a magyar nok a prostitualtakban nagyon helyesen a csaladjuk tonkretevojet latjak, marcsak tudat alatt is, tehat, aki ezt emliti, az akaratlanul is kiszelektalodik.

márta said...
This comment has been removed by the author.
márta said...

Addig míg magamat is kimoderálom, még van remény a világ számára...:)

Anonymous said...

En sohasem allitottam, hogy nem erdemlem meg a kimoderalast:) (bar lehet, hogy megis, de akkor a sertett onerzetem hazudott). Mindegy, majd en is kiszelektalodok jol.. de meg a kiszelektalodasnal is rosszabb volna bizonyos dolgokat nem kimondani, vagy nem vegiggondolni.