Thursday, September 17, 2009

Muszáj

feltennem pár képet ide, már csak azért is, mert a fényképezőgépem az én harmadik szemem és már nagyon rég nem használtam, ó már legalább három napja nem, merthogy mindenféle kifogásom volt, de legjobban azt kifogásoltam, hogy egyszerűen nincs fény. Csak köd és borongás. Épp csak a szembeházakat lehet látni, de nem baj, így legalább tágabb tere nyílik a képzeletnek, hogy vajon mi is lehet azon túl. Meg hát meguntam végrevalahára a hideg és nyirkosság miatti vacogást is, ezért mindenféle színeket kezdtem keresgélni.

Itt mondjuk még csak elképzelem, milyen szép is lesz ez a hogyishívják virág, és reménykedem benne, hátha elkapom a kinyílás pillanatát. Végül is, ha egy napig csak ezt nézném, biztosan sikerülne.


Ez a színes zokni Sárának készül. Remélem, a másik párja is hasonlóra sikerül majd.


Eddig ezeket a terméseket gyűjtöttük össze. És nagyon várjuk már, hogy a gesztenyeszezon is igazából itt legyen.


De a legszívderítőbb látvány mindenesetre a kis elsősöm, aki hosszas ...


...anyai könyörgés hatására végül megengedte, hogy ilyen beállós képet is készítsek arról az édes kis arcáról.

9 comments:

Anonymous said...

Édes kicsi lány :)

Kriszta said...

Tényleg nagyon édes kis arca van :) A virág pedig ha jól látom, akkor fokföldi ibolya :) Szorítok a zoknihoz :)))

L. M. Zsuzsi said...

Hogy Te milyen jó kis szösszeneteket tudsz írni még ilyen kis felvezetésként is... elolvastam vagy háromszor, olyan remek szöveg!
A Kislányos nagyon édi a gribedlikójeivel! A zoknik meg... hogyénilyentmérnetudok???

Mike Adina said...

A virág gloxinia - de lehet, hogy magyarul fokföldi ibolya a becsületes neve -, és a bimbó alapján (nekem is virágzott a nyáron ilyen, most meg egy bordó nyílt ki éppen)fehér lesz a széle, belül pedig lila vagy piros... Majd mutasd meg, légyszi!

Ez a borongós szösszenet is olyan felvidító tud lenni!

Babi néni said...

Pedig milyen szép a köd és borongás, én nagyon szeretem. :o) És egy ilyen szép kislánnyal az előterében meg különösen elbűvölő lehet. :o) Hát még hárommal! :o)

Ha lenne türelmem meg időm, egyszer végig követnék egy ilyen bimbót - ahogy láttam valahol régen egy honlapon. Mert utána a Picasa3-mal (vagy a mikrószaft videókészítőjével) lehet belőle olyan álvideót készíteni, amelyen az egymást követő képeken kinyílik a virág. :o) Csak aki ezt készítette, állványra rakta a virágot és minden órában fényképezte - ha jól emlékszem.

Szerintem a gloxinia nem ugyanaz, mint a fokföldi ibolya - vagy legalábbis nagyon nemesített lehet, mert nem hasonlít a kettő.

Babi néni said...

Na, hülyeséget írtam! Szóval a fényképezőgépet rakta állványra és a virágot meg a helyén hagyta. :o) És az egy karácsonyi kaktusz volt.

kastanie said...

szép lesz a zokni is!

Angela said...

Mondtam már, hogy rajongok a fotóidért? Ha nálad nézelődök, mindig elfog a vágy, hogy legyen egy "normális" gépem, és megpróbáljak valami hasonlókat alkotni.

Jade said...

Olyan edes!