Wednesday, September 2, 2009

Nem sok

minden termett ez évben a kertben - kissé ügyetlen volt a kertész - de nem vagyok szomorú, mert egyrészt lesz még tavasz és nyár jövőre is, másrészt pedig azért csak lett egy kis ez, meg egy kis az. Ribizli, eper, pici málna, pici szeder és most szedjük a szilvát. Minden nap érik valamennyi. Ésésés, lesz kb. tíz darab birsalma is később. Ami az általam ültetett zöldségeket illeti: lett egy kis zöldhagyma és egy maréknyi borsó. Sok tervem volt pedig, sokmindent vetettem... de azt mondta nekem nemrég valaki, sok célt kell magunk elé kitűzni, mondjuk legalább tízet, és akkor abból kettő-három biztosan megvalósul...nem is tudom, de a zöldségeimet illetően ez igazán bejött. És aminek még nagyon örülök mindig, az a sok virág. Bár most már kevés van, csak néhány rózsa virágzik még.

A legszebbet hazahoztam, hogy széppé tegye az ablakunkat.


A szilvafaágak annyira alacsonyan vannak, hogy a gyerekek maguk szedhetik a gyümölcsöt.


Igaz, hogy fonottkosárrajongó vagyok, de ezt nem azért vettem, hanem mert feltétlenül kellett egy külön kosár az ősz színeinek összegyűjtésére. Eddig ezeket találtuk.

4 comments:

Viki said...

De jó ez a fonottkosaras kép!!!!

Monika said...

..."feltétlenül kellett egy külön kosár az ősz színeinek összegyűjtésére. "---tetszik ez a hozzáállás.Igazán nőies.Én is ilyen vagyok,és ettől színes a világ.:)

Lele said...

Akosár engem is megihlett;hogy,hogy nem nekem jutott eszembe;az évszakasztalra "kerestem" valami kezdö-öszies "dolgot".Az engedélyeddel átvenném az ötletet.Majd teszek fel képet amint át-lépett az évszakasztalom is az öszbe(mi még a kis hableánynál tartunk).

L. M. Zsuzsi said...

Rendkívül finomak, érzékenyek az írásaid... jaj, nagyon érintődöm általuk...ezt most több bejegyzésre írom, ahogy olvasgatom visszafelé menet a blogodat...