Thursday, December 15, 2011

15.


A világ leglassabban elkészülő betleheme itt lakik a mi konyhapárkányunkon. Apró, sóból-lisztből készült képmása ő annak az eredeti történetnek, amely minden évben a szívünkhez szól. A kendők pirosát mi nagyon szépnek véljük látni, ragyogása szelíd üzenet a megfáradt, fásult, szomorú világnak.

12 comments:

csillag said...

én is nagyon szépnek vélem a kendők pirosát:)
Gyönyörű napot nektek! Sok - sok apró csodával. Vagy nagyobbakkal:)

L. M. Zsuzsi said...

Jaj, de jó, de szép! A fekvő ló (én annak nézem :-) gyönyörű, mennyire egyszerű és nagyszerű!! És milyen jó ötletet adtál! KisJézusunk van tavalyról jászollal, textilből, de olyan egyedül van szegény... lehet hogy kap textilszülőket a gyerekek meg csinálhatnak hozzá sógyurmaállatkákat... vagy az egészet megcsináljuk együtt gyurmából. Agyagból akartam régebben, dehát logikus, hogy ne abból legyen, miután agyagom is, meg kemencém is van, ugye...

iri said...

Nahat!Ilyen szep es eredeti abrazolasat a bethlehemi szuletesnek , meg nem lattam!

Hajnalka Nagy said...

Pont a só-liszt gyurmán agyalok napok óta :D:D tegnap este viszont sikerült a tortapapírkából angyalkákat fabrikálnom ill.a családnak szánt képeslapok is készen állnak a postára...tehát, ha lassan is, ám haladok ezzel+azzal :)

Mike Adina said...

Márta, ez csodás!

ildikó said...

hm, csodaszép!

betti said...

Ez nagyon kedves, és szép is! És olyan jó, hogy felétek hó is van. Talán itt is lesz.

Piroska said...

Gyönyörűűűűűűűű...nagyon nagyon tetszik...a kendőknek ezt a gyönyörűszép pirosát miből csináltátok?? a legmélyebb üzenet abban van hogy a kisJézust ti a saját kezetekkel formáltátok:)

Anonymous said...

Gyönyörü!!!Mint minden amit irsz(olvasom mindennap,csak nem komentelem,de ma nem maradhatok szotlanul...mert ujra sikerült meglepetest szerezni nekem...köszönöm szepen a kedves soraid es a gyönyörü kepeslapot(ott laktok pontosan?)...gyönyörü tajak!(talan csak sikerül mar eljutnunk hozzatok)!Marika H.

márta said...

Köszönöm, hogy írtatok...:)

A kendők pirosát akrilfestékkel vittük fel, Piroska.

Marika, nagyon szívesen. :)

Lele said...

Köszönöm

marta said...

Márta...nemhiába ez a neved!Csoda ,,amit csinálsz!!!!amit írsz,köszönöm én is!