Saturday, December 3, 2011

3.


Míg emberek élnek ezen a Földön, Krisztus ott fog járni-kelni a melletted élőben, mint olyasvalaki, akin keresztül Isten hív, megszólít, igényt támaszt. Ez Advent üzenetének legnagyobb mélysége és legnagyobb áldása. Krisztus emberi alakban itt él közöttünk.
( Dietrich Bonhoeffer, Worte für jeden Tag, 92.old, saját fordítás)

Teljesen lenyűgöz,  hogy a világ legfontosabb dolgait bárki megértheti. Krisztus emberré lételének miértjét a gyerekek egy sötét november délután értették meg, az autó hátsó ülésén, Mici szüntelen nyávogása közepette.  (A kinyilatkoztatás ereje itt éppen nem valami méltóságos körülmények között fejtette ki hatását.) Közben teljes erőmből arra figyeltem, hogy a kivilágítatlan úton biztonsággal odavezessek az állatorvoshoz. Mici azért nyávogott amúgy, mert annyira fél az autóban, hogy az tényleg szívfájdító. Anna meg is jegyezte: "Ha most cica lennék, meg tudnám neki mondani, hogy ne féljen, nincs mitől félnie." Hát ezért. Mert a cicák csak a cicaszót értik, az emberek pedig csak az emberi szót.

7 comments:

Hajnalka Nagy said...

Ügyes vagy Márta! Szép fordítás!
A sorok mondanivalóját, szépségét nem is ecsetelem, jó kezdés volt ez így mára de.10:19-kor :)
ölelés,
Hajni

iri said...

Ez nagyon szep volt Marta!Marmint a Mici uzenete!

Lea Mónika said...

igen...

Hajni said...

wow... mennyire könnyű így megérteni....

Annás said...

A cicák az emberi érzéseket is megértik, én már átéltem ezt...

liv said...

Ezt nagyon szépen mondtad! :)

márta said...

Annás, neked mindent elhiszek. :) Nekünk még csak néhány hónapja van cicánk, csak apránként kezdünk rájönni, milyen gazdagok is vagyunk.

Köszönöm, hogy írtatok!