Wednesday, December 7, 2011

7.


Szerda reggel. Hozzá rendületlen hóesés, a tennivalók átgondolása, mézeskalács és forró mentatea. A hajnali hótakarító gépek zaja még óracsörgés előtt felébreszt. Az ajándékba kapott kis időben arra gondolok: igazi Adventemet nem a képeimben, gyertyáinkban, szerény ünnepi díszeinkben, süteményeinkben ünneplem - bár ezek mindegyike nagyon kedves nekem - hanem az ilyen magányos reggeli imádságokban, mikor egyszerűen csak annyit mondok, mielőtt kibújok a paplan melege alól: ha örömet hoz ez a nap, az örömömbe, ha szomorúságot, a szomorúságomba hívlak meg és várlak Téged, Uram.

8 comments:

Csilla böködéje said...

Kedeves Márta! Ismeretlenül is úgy érzem, hofy közel állsz hozzám. Jártam már többször nálad, de ma különösen elméláztam. a gondolatok amiket írsz a képek amikkel megörvendezteted a látogatót. Marasztalóak. Köszönöm ezt az élményt.

aarkus said...

Reveláció, megint.

kovtama said...

Én annyira szeretnék egyszer karácsonykor a kezemben tartani egy P. Márta könyvet. Nekem ez nagy ajándék lenne. Valahol találkoztam egy bloggal, ott az illető az addigi leírt blog gondolataiból készített egy könyvet. :)

Monika said...

Köszönöm az imádat! Írom a kincses-füzetembe!♥

Monika said...

Ma nekem mindkettőt hozott ez a nap, de erősebb a szomorúság, abba hívom az Urat.....

iri said...

Milyen jol jott volna nekem is egy ilyen kis, ugyes segitseg, meg a ho is... s az utolso mondatod!Koszonom!

Hajnalka Nagy said...

Azt hiszem én, h nem először van ez, h mily jó lenne egy Prodán Márta könyv! vagy kettő, vagy három!....
:)
De tényleg! Téged az Isten is írásra teremtett, meg arra, h nekünk kishitűeknek sokszor visszahozd a HITÜNKET -úgy Istenben, mint emberben és mindenben!

Köszönöm!
Ölel,
Hajni

marta said...

Nem csak a gondolataid szépek,de a fotóid is...mindegyiknek megvan a mondanivalója!..Valahol a lelkünk mélyén mindnyájam magányosak vagyunk!Tényleg ..érdemes lenne könyvet kiadni!Én biztosan vennék belőle,többet is..és tovább adnám szeretteimnek...Köszönöm én is az élményt a hangulatot!