Saturday, December 31, 2011

A reggeli szürkét


beborítja a csönd, majd apránként a kinti hófehér.
Az év utolsó reggelén azért keltem korán, hogy átgondoljam az évemet, még mielőtt feloldódom a mindennapok mára jutó teendőiben. Végül nem gondolok át persze semmit, mert annál jobban csalogat a domb érintetlensége. Senki sem járt még ott a tegnapi hóesés óta.
Belső rejtekhelyemen - ahol hajlamos vagyok némává és passzívvá dermedni - védtelenné válok, a legapróbb szépség érintésére köddé foszlik minden kérlelhetetlenségem. Úgy érzem, nincs olyan bántás, amit ne tudnék teljesen elfelejteni, beleértve a magaméit is. Arra gondolok, bárhogy is alakuljon a világ s a magam sora, míg vannak benne jóra csalogató szavak, tájak, élmények, könyvek, barátok, ismerősök, ismeretlenek - próbálom őrizni ezt a védtelenséget.
Piros kockás csizmámban nagyot sétálok. Érthetetlenül boldoggá tesz, hogy lábnyomaim kacskaringója hasonlít a mezei nyulak útvonalaihoz, kicsit mindig is hullámosan jártam-keltem ugyanis. Ezzel a görbécskével búcsúzom az évtől, magamban csupa jót és szépet kívánva az egész kerek Világnak.

18 comments:

Anonymous said...

Kedves Márta!
Nemrég találtam Rád, melengető és furcsa érzés, hogy ismeretlenül is ismerősnek érezlek.
A mai írásod nekem is segít elbúcsúzni az elmúlt évtől.
Köszönöm.
Szeretettel, Erika.

L. M. Zsuzsi said...

Kedves Márta, ez is milyen egy édes írás... akkor most boldog óévet is kívánok :-)

Annás said...

Boldog új évet :)

Piroska said...

Már vártalak nagyon, Márta:)

Köszönöm Neked ezt a közel fél évet, amióta 'ismerlek'...kivánok neked és a családodnak egy örömökben, egészségben gazdag, békés boldog Új Esztendőt...

Vigyázz magadra sz új évben is nagyon nagyon...'mert belőled csak 1 van, mások többen vannak, ők könnyebben pótolhatók...'

Szeretettel ás öleléssel

Piroska

Viki said...

Boldog új évet kívánok!

Lepkevár said...

Márta, nagyon boldog új évet nektek!

Anonymous said...

B-ízd
Ú-jra
É-leted
K-riszusra.

Nagyon szép új esztendőt, meghitt életképekkel, szívmelengető írásokkal.

Júlia

iri said...

Milyen jo Marta draga, hogy nem engedtel arvan atlepni az Uj evbe.Szomoru lett volna ha ezzel a szep bejegyzeseddel nem gazdagitasz minket.Olyanok azok - a feher hoban- a piroscsizmas leptek mintha a vegtelenbe nyulnanak,s az elmult eveket fejeznek ki.Ujbol olyan szepen kifejezted szavakban erzeseink.
BOLDOG UJ EVET A EGESZ CSALADNAK.
Ne feledkezz el rolunk az uj evben sem.

Nyárády Károly said...

Kedves Márta, mint mindig, most is megfoghatatlanul varázslatosan írtad le mondanivalódat, szavaid valóságos muzsikát jelentenek, egy igazi csalogány dalát ebben a megszürkült, csalódott világban.
Maradok továbbra is őszinte hódolód, miközben sokszor elmélázok azon, hogyha tehetném, megfognám végre egyszer a kezed. Ám mielőtt valaki félreértene gondolatomat, elmondom, hogy valójában Boldog Új Évet kívánni jöttem el most Tehozzád, de szavaid igen zavarba hoztak, s leültem egy pillanatra lelkesedni!
BÚÉK! :-))))

Lele said...

Boldog új évet!

kovtama said...

Boldog Új Évet. Írj tovább még sokáig. puszi

Éva said...

Az új évembe beletartozik továbbra is, hogy várom az írásaid.Köszönöm.

Adrienn said...

Ez az élmény, nekem is megvan! Mióta alföldi vagyok!! Felülmúlhatatlan béke, nyugalom, üresség, egyedüllét, tisztánlátás...imádom, és várom a havat (pedig nem szeretem)
Ne zárd be előttünk, jövőre sem, a gondolataidhoz nyíló ajtót!!

Katalin said...

Nagyon Boldog Új Évet kívánok,
és sok erőt, és ihletet a blogodhoz (ronda önző vagyok)
legyen meg a lelki békét hatalmas örömmel:)))

Hajnalka Nagy said...

Csupa Jót és Szépet Néked is, kedves Márta!

Melinda said...

Drága Márta!
Hálás vagyok, amiért az elmúlt esztendőben is megörvendeztettél mesteri módon szavakba öntött gondolataiddal, érzésekkel gazdag fotóiddal. Jó volt hozzád be-betérni. Bízom benne, hogy az idén sem lesz másképp :). Kívánjuk nektek, hogy tapasztaljátok meg ebben az évben is, hogy jó az Úr!
Sok puszi, Melinda és a Szabó család férfi tagjai :)

csillag said...

Mindig bejövök ide, s ha bejegyzés nincs, akkor annak örülök, ha van új komment :)

márta said...

Köszönöm nektek...