Sunday, April 26, 2009

Mind

szebb és otthonosabb kezd lenni a kis erkélyünk és én ennek annyira örülök. Ha időm van, kihozom ide a kis dolgaimat és elvagyok, már ha engedik, de általában nem engedik egyes sárga ruhácskába öltözött egyének:)...




Amúgy még mindig a Momo-t olvasom, - különböző okok miatt lassan haladok vele - és például most is olyan szépet találtam benne, hogy megpróbálom lefordítani...Szóval ez akkor van, mikor Momo Meister Horánál van, aki elviszi őt egy fantasztikus utazásra a saját szívébe ( mondtam már, hogy ez egy felnőtteknek való meseregény, ugye...), és Momo szeretné elmondani a sok szépséget amit látott, a barátainak. A baj csak az, hogy tudja, ugysem találna rá szavakat.
" Várjál, Gyermek, mint a magocska, mely a földben alszik egy egész évszakon át, mielőtt szárba szökne. Ilyen sokáig tarthat, míg a szavak benned is megnőnek..."
Ó, ez olyan szép már megint. Hogy a szavaknak is időre van szükségük, mielőtt kimondjuk vagy leírjuk őket. És még annak is örülök, hogy végre németül is teljesen élvezni tudom a mondatokat, már csak ezért is érdemes volt legyőznöm a német nyelv iránt érzett ellenszenvemet ( mellesleg rá lettem kényszerítve :), hogy eredetiben tudjak elolvasni könyveket, mert az mégiscsak más, de tényleg.

5 comments:

Babi néni said...

Azt az egész fejezetet idézni kéne, annyira jó... Sőt az egész könyvet...

Nekem meg csak csorog a nyálam, mert muszáj angoloznom kell a nyelvvizsgára, csomagolnom kell, meg minden - szóval el vagyok tiltva a könyvektől (kivéve tankönyvek). De lehet, hogy a Momót viszem az útra.

Megkeressem Neked, hogy milyen a magyar fordítása?

Monika said...

Olyan jó,hogy idéztél belőle!!!! csodaszép! Azt hiszem el kell olvasnom!
A sárgaruhás kistündér nagyon huncutul néz..:)és olyan hamar felnő...
Szép az erkélyetek,vagy terasz??A mienket én is élvezem.

Monika said...

Mit horgolsz??????

márta said...

Altair, igen, nagyon szeretném, köszi!

Mammka, biztosan tetszeni fog neked a könyv.:) Amúgy egy nyári kalapot horgolok Sárának, de már harmadjára bontottam ki, de előbb-utóbb úgyis sikerülni fog.

Jade said...

Huu, ez olyan szep, biztosan jo a konyv is! Kivancsiva tettel!

Es az erkelyeteket irigylem, nekunk sajnos nincs, pedig ilyenkor reggel mindig ott innam a kavemat olvasas kozben...

Elvezetes erkelyezest a sarga ruhacskak tarsasagaban!
:)