Wednesday, April 15, 2009

Minden nap

megyünk a kertbe. Ennélfogva nem is rendelkezem szép úrinői kézzel, mert nem szeretem a kertészkesztyűt. Szeretem érezni a földet és a növényeket, bár a töviseket nem annyira, de mindegy. Egyelőre semmi sem kelt ki abból, amit elvetettem, ráadásul a melegágyásban, amibe elvileg paradicsom és paprikamagokat vetettem, tele van legalább ötféle pici növénnyel, de hogy van-e köztük az is, aminek lennie kell - hát fogalmam sincs. Viszont lelkesedésem töretlen, újabb és újabb kis területeket vetek be és képzeljétek, mára tele lett a két szilvafa virágbimbókkal. Minden nap szemrevételezem a dolgokat, mint Csipike az erdőt, mert mindig változik valami. A tündérkertek már csak ilyenek.

5 comments:

Anonymous said...

Én is így szoktam. Napi séta alkalmával minden bimbót, rügyet, csírát szemrevételezek, ami a kertben van. Csodálatos a természet :)

Anonymous said...

en tudok segiteni neked abban h mi lehet a jo novenyke es mi a gaz :), csak mutass kepet :) zerge

Nelly said...

itt a szüleimnél az udvarban van egy kis kert és sok sok virág :) most hogy itt vagyok, minden nap kimegyek és sorra nézegetem őket - mintha ők is tudnák, hogy foglalkozom velük - élvezet kint lenni a szabad levegőn!

Monika said...

Csipikéért odavagyok!!!:)))Anno az ovis,most 25 éves fiamnak lett az oviból ez a könyv,aztán 1 antikváriumból a lányomnak egy másik Csipikés és most újra megvettem az első könyvet 1 antikváriumban,mert úgy szeretem és úgy tűnik az unokám is.:)))
A kerted pedig innen nézve is mesés!!!

márta said...

Köszönöm. :)
Zerge, itt beköszöntött az esős idő, így ma nem voltunk kertelni, de legközelebb lefotózom neked...:) Van még néhány növény, ami nem tudom mi, akkor majd azokat is...köszi.:)