Tuesday, April 21, 2009

Nem is tudom, mihez

kezdenék, ha egyszer csak véletlenül lenne egy saját, különbejáratú házunk. Ahol az ember azt csinál, amit akar, olyan hangosan hallgatja a zenét, ahogy csak akarja, oda ültet akármit, ahova csak akar...Nem biztos, hogy jól érezném magam. Mennyivel jobb most, amikor itt élünk a jó kis albérletben, alattunk is-felettünk is szomszédok. Például tegnap is, alig tettem ki a lábam a balkonra, hogy elültessem a frissen szerzett petúniapalántáimat, máris nem éreztem egyedül magam. A fenti átellenben levő szomszédasszony arra figyelmeztetett, hogy...na azt nem értettem kristálytisztán, hogy mire, de az a fontos, hogy szólt hozzám, valamilyen jótanácsot akart adni. A lenti bácsi pedig, ő is, máris jött szólni, hogy nem lehetne-e, hogy a gyerekek azonnal abbahagyják a szappanbuborékfújást, mert ő allergiás vagymilyen rá. Azelőtt meg, mikor még csak a balkonládákat raktuk ki, akkor is, milyen jó, hogy máris jött szólni a néni, hogy ne rakjunk ki annyi ládát, mert akkor pont az ő száradó ruháira fog csöpögni a víz, mikor meglocsolom majd a virágokat. Na jó, igaz, én akkor sértődötten be akartam szedni az összes ládát, de Tibi nem engedte, mert szerinte ezzel a hozzáállással már rég éhenhaltunk volna ebben a rohanó világban, és igaza van. Szóval variálgatunk inkább a ládákkal, és örülünk, hogy legalább azért nem szólnak, hogy miért dübörgünk annyit a lakásban, mert igazán nem tudom, hogy tudnám rávenni a gyerekeket arra, hogy eztán lebegve közlekedjenek idebent.

10 comments:

Mike Adina said...

hát igen.

Betti said...

:), mi sem tudunk lebegve járni..., pedig az alsó szomszéd nagyon szeretné...

kastanie said...

ó, a közösség összetartó ereje:-)

nagyon ismerős dolgokat írtál

márta said...

Az, az...:), nem tudtam volna ilyen szépen összefoglalni 3 szóban.:Ö

Babi néni said...

Hú, nekünk mázlink van. Alattunk üzlet (aki közvetlenül az ablakunk alá rakta a tábláit), mellettünk a folyosó, csak egy falunk érintkezik szomszéddal, de ott meg iroda van. :o)

De még előtte a panelben egyszer a felettünk lakó fiatalember sokat ivott és két emelet hosszan (köztük az én ablakom is) szabadult meg tőle - szóval értem, miről beszélsz. :o)

Csak, hogy kicsit vigasztaljalak, ha ilyen szabadon élhetnél egy családi házban, az azt jelentené, hogy a szomszéd is szabadon élne és a kerti partid (gyerek születésnapja) idején támadna kedve elégetni a szemetet, amiben autógumik is vannak, a PET palackok és használt gumicsizmák, penészes deszkák között... De a legjobban azt élveznéd, hogy a szomszéd telkéről mindig kerül pitypangbóbita a kertedbe, hogy életed végéig hasznos kerti eszközöd legyen a Fiskars gyomkiszedő. :o) Ja és mivel kutyákat tart - mindjárt négyet - ha megfordul a szél, a sülő szalonnád illatába ázott, büdös kankutyaszag keveredik.

Ezzel szemben a másik szomszéd igazi pletykazsák lehetne, aki időről-időre átugrik, amikor a legalkalmatlanabb, mert uram bocsá', még hálóingben ébredezel. Jó esetben legalább hoz tojást, rossz esetben egy beteg rokont, hogy férjed vizsgálja meg. :o)

Ja, és a szembe szomszéd is szereti hangosan hallgatni a zenét, csak sajnos nem rocker, hanem diszkós... Ezért egész nap élvezheted - szerintem ugyanazt a számot. Tucc-tucc-tucc! ;o)

Remélem, hogy jobb kedvre derítettelek! :o)

idrah said...

Én sem szeretnék magunk alatt lakni... ;-)
Pont két napja dugtam el az ugróköteleket, mert azt már én is túlzásnak és alsó szomszéd elleni merényletnek gondoltam.
Igazából el sem tudom képzelni, milyen, mikor az ember felett laknak, mert eddig még mindig úgy alakult, hogy mi voltunk a legfelsők.

Ja, és a balkonládákat én eleve befelé lógattam, a nézeteltéréseket elkerülendő... ;-)

Józsi said...

Na, ezután mindenkit, aki családi házat kíván, ideküldöm az Altair kommentjét elolvasni :)
Márta, ilyenkor feltehetnéd a pléhpofát : "Ich verstehe nicht..."

Anonymous said...

:) Ebből a szempontból még a tanya se tökéletes, pedig direkt azért jöttünk ide, hogy ne zavarjon senki. Altair gondolataihoz nem sok mindent tudok hozzáfűzni, egyszerűen annyit, minden pontja helytálló :)

márta said...

:) Upszi, lehet, hogy hiba volt ugrálülabdát venni Enikőnek a szülinapjára? Csak az ugrókötélről jutott eszembe...:)

Klári B. said...

Emlekszem, mikor nekunk is eszunkbe jutott neha, hogy valami olyasmit jatszodjunk, amit inkabb csak kint szabadna jatszani. Az volt jo, hogy mi a negyediken laktunk es minket nem zavart senki, no de a szomszedasszony alattunk... hat megtanultunk mire nagyok lettunk csendben jarni, es orultunk, mikor tudtuk, hogy hetvegere elutazott. :) Ja es mire felnottunk es elkoltoztunk a szomszedasszony hianyolni kezdte a fenti zajt. :)
Szoval... hm... kitartas :)