Tuesday, April 28, 2009

Nos, ezek

lennének a melegágyásban kikelt növénykék, szóljatok, ha felismerhető olyan, hogy paradicsom vagy paprika...Amúgy szerintem ezt elrontottam, mert most vagy túl korán vetettem el a magvakat, vagy túl sokat öntöztem, vagy túl keveset, vagy nem tudom. De sebaj, mert ez a kísérletezés éve. (Vagy a kísérletezés első éve...:)) A többi cucc is, amit elvetettem... hát én mindennap nagyítóval vizsgálom végig az ágyásokat, de egyelőre nem sok jóval biztatnak na. Egy pár miliméteres salátafejet vettem észre eddig valamint a borsóágyásban is két ilyen icuri-picuri borsólevélkezdeményt. Én nekik is szívből örülök, mert ha ez van, akkor ennek kell örülni ugye.




8 comments:

Klári B. said...

van ott paprikad is zelered is, a tobbit nem ismerem fel, no de en nem igazan tudom meg oket. Ildikoval palantoltunk a hetvegen, jo volt. Turelem. :)

Anonymous said...

A kettes kép vagy paradicsom,vagy paprika. De a paradicsomra oksolok a lilás szár miatt, na meg mert ott arrafelé sztem nem terem meg a paprika.
Tavaly egyébként nekem is nehezen jöttek ki a palántakezdemények... aztán megnéztem neten, és azt találtam, hogy az ideális körülmény a 23-24 fok... hmmm. Bevittem a szobába, és egyből kijött ;) Aztán abba pusztultak végül bele, hogy a szobába viszont nem volt fény :\ Semmi sem tökéletes.

Nelly said...

Amikor elvetetted a magvakat a meleg ágyasba betakargattad nylonnal? amig huvos van, bekell takarni - mert csak a melegbe bujnak ki!

Lea Mónika said...

ez igy van!:D
mindenesetre szepek, barmik is legyenek azok, amik kibujtak a foldbol:D

márta said...

Nelly, nem takargattam be, de volt rá téve egy műanyag fedél. Igaz, nem zárt túl jól...máskor jobban bebugyolálom őket.

Anonymous said...

A 4. biztos, h gaz, a masodik paradicsom, es a paprika is így néz ki mikor kikel, csak más a színe, sárgásabb zöld. Az elsőnél én gyomra tippelek, de ha vetettél vmi virágot, v különleges növényt akkor lehet hasznos növény is :)

Lollypopka a közel-keleten said...

a bal felso es a jobb also gyomnövény, a másik kettő pedig kulturnövény:o))))

márta said...

Köszi mindenkinek a hozzászólást! :)