Sunday, January 10, 2010

Nem is emlékszem,


mikor ültem utoljára vonaton. Ma viszont gondoltunk egyet, és bevonatoztunk Weimarba, a gyerekek és én. Ha hinni lehet a médiának, itt most katasztrófahelyzet van, a sok havazás miatt, állítólag. Én mindenesetre előkészítettem a gyertyákat áramkimaradás esetére. Amúgy, csak azt látom, hogy jó nagy hó van, és lesz még nagyobb is, ahogy elnézem a szürke felhőket. Autózni ilyenkor mondjuk tényleg nem a vágyaim netovábbja. Viszont vonatablakon kibámulni, oda-vissza ingyen utazni és az elromlott jegyautomatákkal való szerencsétlenkedésemet egy vidám "Sie haben gut gemeint!"-tal ( magyarul valami olyasmi, hogy "A jószándék a fontos!") nyugtázó vagány fiatalember életfilozófiáját megszívlelni - pont hogy ilyenkor jó. Nekem mindenesetre jó kedvem lett tőle.

5 comments:

Mike Adina said...

Hát igen!

Klári B. said...

Úgy szeretek vonatozni... Persze egyre kevesebbet vonatozok, de legalább néha villamosozok, aminek kicsit hasolnó a hangulata.

Monika said...

Az elmúlt héten 2x vonatoztam,illetve oda-vissza 4x.Pestre kellett mennem.
Mióta vannak ezek az új,piros vonatok-mint egy gyerek:)---azóta nagyon szeretek vonatozni!
Tiszta, nem túlfűtött,mint a régieknél,hogy mire leszálltam folyt rólam a víz és pecsenyére sült a lábam.:(
Igaz,hogy mindenhol megáll,de egy jó könyvvel felszerelkezve tökéletes és boztonságos,mert átlátni az egész vonatot.

Néztem tegnap a híradót,hát nálatok most tényleg eléggé zimankó van.
itt esik az eső,és plussz 3 fok van,de állítólag jön a hideg újra.
Ami nem baj,mert megállítja a bacikat,meg jönnek enni a madárkáim!:)

Anonymous said...

Nekem a hírhedt iasi gyors se tudta elvenni a kedvem a vonatozástól. Pedig ültem rajta épp elégszer. Most "sajnos" van autónk, és már hosszú ideje nem vonatoztam egy jót... Remélem, hamarosan összehozom :P

zsizsa said...

Mi sokat vonatozunk (vezetni tudás hiánya), és nagyon szeretjük. :-) Ráadásul a nagycsaládos kedvezmény miatt még nagyon olcsó is.