Friday, December 14, 2012

14.


 A kézmelegítőm, a telefonom, két szem mézeskalács és mézzel ízesített mentatea a termoszban: ezekre van szükségem, ha reggelin innen - hajnali rohanáson túl, fáradtan és éhesen  egyszer csak meghallom az erdő hívását.
A főösvényekről eltakarították a havat, de a mellékösvényeken csak az őzek járnak, a nyulak és én. A gyerekeknek vett új kamásnik térden felül érő hóban is jól védenek.
A teát a kedvenc padomon ülve iszom meg, ahonnan olyan szép a kilátás.

Ma megköszönöm a sok tervet - amiből nem válik valóra tán semmi, a sok tennivalót - amikkel nem végzek tán sosem. S hogy a legnagyobb sürgölődés közepette is vár rám egy-egy termosz teányi hosszúságú pihenés, ezt is, teljes szívemből: köszönöm.

Ekkor előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen." Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."(Lukács evangéliuma 10:40-42)

7 comments:

Monika said...

" egyszer csak meghallom az erdő hívását.
....... a mellékösvényeken csak az őzek járnak, a nyulak és én."----annyira hiányzik az erdő!!!!!!!és az a csend!
Évekkel ezelőtt,ha síelni ment a férjem a kollegákkal, engem nem tudtak rábeszélni,hogy iratkozzak be sí-tanórákra, inkább egyedül bevetettem magam az erdőbe. Csodálatos volt !!!!Felfedezni az erdei állatok lábnyomát, találni a hó alatt egy csörgedező patakot.Belefeküdni a hóba....

össze is szedem ezeket a fotókat!

Éva said...

Van egy ilyen termoszom- nem régen vettem-, erdő is van, bár lehetne egy kicsit még közelebb is, de majd kitalálok valamit, ha mégsem nem csúszik közelebb!:-)
Nyugtalankodás, aggódás is van, de mintha egyre kevesebb lenne bennem már, de amit Mártának mondott az Úr, az rám is vonatkozhat.
Minden olyan egyszerű, csak mi(én?) bonyolítjuk túl?

Éva said...

"mégsem nem..."!
Vegyük úgy, hogy nyomatékosítottam!:-)))

kastanie said...

Sajnos annyira Márta vagyok én is a nyugtalankodásommal.
Jó volt olvasni ezt a mait is.
Mintha én lettem volna a helyedben.

iri said...

Koszonom!

VRJúlia said...

Olvasom-gondolkodom-épülök-ne haragudj, hogy nem írok hozzá- fölösleges lenne.
Szeretettel...

Kósa Márta said...

Éppen tegnap idéztem ezt a bibliai mondatot.
(Egy Márta)