Wednesday, February 11, 2009

A detektívregény

második része még érdekfeszítőbb, mint az első. Szóval. Van ez a rendőr, akit Fritznek hívnak. Már nem a lovakat figyeli, hanem bent van a kapitányságon. Iszik egy kávét, de nincs ideje elmosni a bögréjét, mert cseng a telefon. Egy angol hang szól bele barátságosan, de Fritz füle hegyéig elpirul, mert nem tud angolul. Szerencsére, épp időben lép be a szobába főnöke, akit Kugelblitznek hívnak. Kugelblitz éppen az ő főnökétől jön, akit Bingonak hívnak. Kugelblitz boldog, mert Bingo megdicsérte. Kugelblitz átveszi a kagylót, mert őt keresi az angol haverja, akit Brownnak hívnak, és aki a Scotland Yardnál dolgozik, és jól tud németül is, kár volt Fritznek elpirulnia. Brown meghívja Kugelblitzet Londonba, mert egy Sherlock Holmes díjra javasolták barátját, és mellesleg szeretné, ha hétvégén elmennének halászni és lovagolni. Végül megkéri Kugelblitzet, hogy nehogy otthon felejtse a halászbotját.
(Nem tudom, miért nincs többé szó a lovakról. És szerintem senkit sem érdekel már a harmadik rész.)

5 comments:

iri said...

En bizonyos vagyok h ez a regeny nem olyan erdekes de ahogy te eloadod......

Anonymous said...

te Márta!Minden részben más eseményröl van szó,azt hiszem.Mert Jonathannak is kelett olvasnia a Kugelblitzott,de nem Londonba:)auf heisser Spur!Ugy látszik ez megy most a 3 osztályokba!

márta said...

Hát Iri, olvastam már izgalmasabbat is...:))

Marika, ja, akkor ez valami kötelező olvasmány lehet. Sára nagyon unja. Pedig most már nagyokat nevetgélünk rajta, hogy akkor ki is az a Bingo, meg ki kinek a főnöke...A részek azért mintha kapcsolódnának egymáshoz. De nem akarok gonosz lenni, lehet, hogy a végén még megszeretjük...

Tücike said...

na most már kérjük a folytatást is :) megnyeri a Fritz (akinek a főnöke Kugelblitz, akinek a főnöke a Bingo) a sherlock holmes díjat?

Klári B. said...

szóval, hát azért ennél sokkal jobb gyerekregények is vannak németül. Nem értem a tanítónénit, de mostmár vároma folytatást is. :)