Sunday, February 8, 2009

Kísérletezgetések...


...ebéd után - konyha rendbetétele előtt...

13 comments:

iri said...

Jol nez ki

Klári B. said...

nagyon szepek. jo dolgokat kesiztesz kiserletezgetes kozben :)

Anonymous said...

wow...ez nagyon szép!!!

Budai Evódia said...

én nem bírom csodálni, hogy milyen "aranykezed" van. horgolás, kötés, keresztszemezés, varrás...mit nem tudsz??? ha csak varrni tudnék egy icipicit.... rájöttem, hogy a kézimunka mögött, te egy türelmes ember lehetsz, meg precíz, aprólékos, és persze minden szeretetből..na nem folytatom:) Kár, hogy lemaradtam arról a sorsolásos játékról...:(

márta said...

Nagyon elkényeztettek ti itt engem mindenféle szép szavakkal...:)

Evódia, varrni nem tudok. Egy szatyrot varrtam eddig, aztán elromlott a varrógépem...Nem is lenne és nincs is idő mindenre, amit szeretnék. ( Majd biztos lesz még játék...azért nem mostanában.:)

Anonymous said...

Úgy néz ki, hogy hamarosan lesz nyomtatónk,ami ráadásul másolni is tud, úgyhogy ha érdekel és jónak látod, szivesen lemásolom és elküldöm neked azt a négy-öt, horgolós könyvet ami nekem van.( nem vastagok, inkább füzetnek nevezhetők )
Mi lelte a Brekit?
Meg lehet javitani? Nem lehet " távtanácsadással " segiteni rajta?

márta said...

Hát...ha szívesen teszed, akkor ezt nem tudom visszautasítani. :) (Jó, kapsz egy virtuális ölelést is, mert n.n. örülnék neki. Köszönöm!)
A Breki...sokat mérgelődtem vele. Az alsó szál állandóan összegubancolódik, képtelenség vele varrni. A férjem eléggé ezermester, de nem tud mit kezdeni vele. Ha rendes varrógépszerelőhöz viszem, az állítólag olyan drága, hogy érdemesebb egy új gépben gondolkozni...hát nem tudom.

márta said...

Amúgy képzeld, vettem ma japán teát...Fura az ember. Ha nem kommentelnél néha ide, valószínüleg eszembe se jutna japán teát venni magamnak.

Anonymous said...

Akkor valószinűleg nincs nagy baj a gépeddel.
Ezek a régi gépek azért jók mert birják a strapát és könnyen javithatók.
Ha még nem cseréltél varrógéptűt benne érdemes megnézni, lehet, hogy el van kicsit görbülve vagy tompa és nem tud az alsó szál a felsővel összehurkolódni.
Lehet, hogy egyszerűen túl laza az alsó szál, vagy valami nem stimmel a befűzéssel.
Még ha jól is volt befűzve velem előfordult, hogy ahogy nekilódult a gép a varrás elinditásakor, valamelyik kis pöcökből kirántotta a cérnát és akkor például rettenetesen gubancolódott az alsószál.
Ezeket mind érdemes végig ellenőrizni, és az alsó és a felső szálfeszességet jól beállitani, amivel én speciel elég sokat kinlódtam, de bele lehet jönni.
Drukkolok, ne add fel szerintem nem kell hozzá szerelő.
Belinkeltem egy hasznos cikket.Remélem működik.
A pontos szálbefűzéshez van leirásod?

Anonymous said...

Ezt pedig anyahajó blogján a kommentek közt találtam ( már megint : )), emlékeztem, hogy nemrég neki is volt valami godja a varrógéppel, azért másolom ide, mert ir olyasmit ami nekem nem jutott eszembe ( pl. tisztitás )szóval,

" 36évi írta...
Úgy van, ahog a csajok írták, Ha alul látsz szinte egyeneset, az azt jelenti, hogy a bizonyos fonalkapcsolat alul van. Vagy laza a felső (le tud menni), vagy szoros az alsó (áthúzza a felsőt). Mindkettőt nem érdemes állítani, tehát az utolsó mondatod nem érvényes. :)
Azért túl szorosra sem érdemes a kettőt állítani, mert akkor is felléphet a ráncolás (nincs elég cérna a hosszra és a kapcsolatra együtt).
A tűcsere mindenképp fontos, főleg, ha sokat állt.
Annyit tegyél még meg, hogy az ún. tűlemezt (az a fényes négyzet, amibe a tű beleszúr és ott van a fogazott kelmetovábbító is), lecsavarozod, és alatta a fogazott léc réseiből kipuccantod a trutyit. Ez is lehet a ráncolás, és főleg az egyenetlen öltés oka.

Fejsimi a kitartásért és a szitokszavak kizárásáért, egy hős vagy! Hajrá!
(ha van valami konkrét, nyugodtan mélezz, ez az első szakmám.) :)

2009. január 28. 8:14"

márta said...

Köszi szépen!
(Kissé elárultad magad. Mégsem tévedtem a tippelgetésben. ;)

Anonymous said...

: ), tudom, ahogy elküldtem rájöttem de azt hittem nem tudtalak ám félrevezetni a múltkor. Azért volt ott a vigyor a mondat végén miszerint visszafogott vagyok. Nos ez csak részben igaz...Lelkes bolond vagyok, de majd próbállak nem nagyon dicsérni, mert nem szokták az emberek igy szembedicsérni egymást, valószinűleg praktikus okokból.


Mostmár tudom, hogy senkinek sem tudnád azt válaszolni a zavarlak-e kérdésre, hogy igen : ),de én néha teljesen elbizonytalanodom, hogy van-e keresnivalóm azoknak a blogoknak a tájékán amiket olvasok, merthogy ugyebár nyitottak, de azért ez mégiscsak egy egyoldalú szimpátia a részemről.
Egyébként szilveszter óta nem voltam túl rózsás hangulatban de azért irom ide mostanában újra a nevem mert már jobb a kedvem.
Na, azért remélem nem pakoltam ide neked olyasmit ami a terhedre van.
Nem akartalak becsapni, csak bánatomban bohóckodtam.

Az ottalvós vendégeskedés nagyon kiszolgáltatott dolog, Márai füveskönyvében van erről egy bekezdés ami szerintem nagyon találó...
Vagy legalábbis vagyunk páran akik igy élik meg.
( Egyszer emiatt vettem meg egy barátnőmnek a Füveskönyvet, mert állandóan azt akarta, hogy náluk aludjak, nekem meg olyan kinos volt nemet mondani, de azt hiszem sosem olvasta el : ).
Persze a rokonokért meg a messze lakó barátokért megemberelem én is magam, de mi akkor egy városban laktunk. )
Na, itt morog mellettem valaki, hogy hagyjam már abba , úgyhogy most azt hiszem le kell mondjak a hosszas töprengésről, hogy ezt most elküldjem-e vagy sem, és elküldöm, és mára a "halálugrás" is kipipálva. 

márta said...

Hm...veszélyes az ilyesmi kamikaze akció...:), legalább annyira, mint a nyilvános naplók vezetése. ( S ide egy csomó kisherceges idézetet lehetne beszúrni.) Én nagyon vártam, hátha te is fogsz írni, mármint blogot, hogy ne legyen egyoldalú az ismeretség, de teljesen megértem, hogy mégsem. Ha én vagyok szomorú, akkor legfeljebb nem írok vicces bejegyzést, meg úgy semmilyet sem...ha te vagy szomorú, mindenféle álneveket használsz meg elterelő hadműveleteket például, és ez fontos infó egy emberről. :) Így már nem is annyira egyoldalú a dolog.
(A szembedicsérés...üsse kő, állok elébe. Néha nagy szükségem van rá. A szilveszterit becsülettel megkönnyeztem, és nem is fogom soha elfelejteni.)
Szóval, nem zavarsz, örülök, hogy itt vagy néha - és remélem, elég meggyőzőek ezek az egyszerű szavak.
Hát akkor, jó reggelt neked, ha jól számolom, nálatok már hajnali 6 óra van. Sietek én is ezt elküldeni, még a "morgás" előtt.:)