Friday, December 24, 2021

Szenteste reggelén.

Nincs szebb a karácsonyi gyertyák fényénél. Bevilágítják a még homályos konyhát, az odakint csepergő esőt s a készülő leves hozzávalóit, egy fej hagymát, néhány szem krumplit és két hokkaido tököt. A konyhámban már elkezdődött az ünnep. Csendesen, kegyelemmel teljesen.

Mindenkinek áldott, szép, vigasztalással és örömmel teljes karácsonyt kívánok,

szeretettel, Márta.


12 comments:

Zsuzsa said...

Áldott karácsonyt kívánok neked, nektek, Márta!
És köszönöm az ajándékaid!

matkom said...

Áldott karácsonyt kívánok Márta és kedves blogolvasók! 🎄

Éva said...

Áldott karácsonyt kívánok Neked és a családodnak. Legyen szép együtt az ünnepetek.

f.klarcsi said...

Kedves Márta!

Talán rímelnek Anselm Grün gondolatai a Veled járt adventi útunkon felmerült gondolatokra:

Minden nap születnek gyermekek. ..az angyal isteni fénybe helyezi ezt a mindennapos eseményt. Az angyal megjelenése Lukács evangéliumában azt üzeni nekünk, hogy a karácsony a hétköznapok sűrűjében történik, ott, ahol dolgozunk, ahol a nyájunkat legeltetjük, az Isten által reánkbízottakat őrizzük, és vigyázó figyelemmel, gondosan tesszük a dolgunkat. Ha a pásztorokhoz hasonlóan mi is virrasztunk, ha nem merülünk az illúziók álomvilágába, ha felébredünk a valóságra – akkor észre tudjuk venni az angyalt is, aki nap mint nap velünk jár. Az Úr angyala el akarja mondani, hogy mi történik velünk és bennünk a hétköznapokban. Az igazi valóságba akar vezetni. Az, amit kifelé látunk, nem minden. A munkánk, a kapcsolataink, a gondjaink és a fáradozásaink – ez a realitás. De mögötte ott ragyog Isten fénye. Isten megszületett bennünk. Isten testté lett bennünk. Az ő fénye világít a sötétségünkben. Jósága sugárzik a lelkekben. Szeretete kiárad, ha száraznak, fásultnak érezzük magunkat. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, úgy, mint a pásztorok – életünk álmából ébredve -, hogy felfedezzük az Úr angyalát, aki itt van velünk és örömmel hirdeti: Isten ragyogása betölti a mi életünket is.
(Anselm Grün: Istenünk karácsonyi álma)

Boldog, békés, bensőgeses napokat kívánok a karácsonyi időben!

Betti said...

Áldott ünnepet nektek is!

Anonymous said...

Kedves Márta, nagyon köszönöm az adventi ajándékaidat. Sokat gazdagodtam ismét általuk. Áldott Ünnepeket kívánok szeretettel, Hédi

csillag said...

Köszönöm, hogy szebbé tetted az adventemet :)
Áldott karácsonyt!

Anonyma said...

Örömteli, áldott Karácsonyi ünnepet kívánok Nektek Márta! Úgy bevilágítottad az adventemet, mint a gyertyáid a hajnali, borongós szürkületet. Köszönöm a soraid, a jelenléted! Szeretettel: A.

OLGA said...

Köszönöm, hogy adventiutunkban fényt hoztál, köszönöm a drága ajandékaidat!Áldott, békés karácsonyt kívánok neked es családodnak és minden kedves blogolvasónak !

'Zsike said...

Áldott karácsonyt, kedves Márta. 🤍

Bea said...

Szép karácsonyt kívánok! Köszönet az írásaidért.

Tselszi said...

Koszonom az adventi irasaid Marta. Tobb eve olvasom oket es mindig orulok,ha irsz! Aldott, bekes karacsonyt Neked es szeretteidnek!
Judit