Friday, January 9, 2009

Amúgy is meg

akartam írni az előbbi bejegyzés könyves változatát, bár ez abban különbözik, hogy a múlt évi öt legkedvesebb könyvélményt lehet leírni - de hivatalossá akkor vált a dolog, mikor Amilgade is megkért rá.:)

Bevallom, múlt évben legtöbbet talán a német nyelvtankönyvet forgattam, illetve elolvastam kb. tíz német könnyebb nyelvezetű regényt is nyelvtanulás apropóján, de nemcsak.

Ezenkívül. Még év legelején olvastam C.S.Lewis: Az öröm vonzásában c. írását. Soha szebb, hangulatosabb évkezdetet...Ugyancsak tőle aztán elolvastam a Csodák -at is, nagy-nagy élvezettel.

Nagyon tetszett Kaffka Margit: Színek és évek c. regénye. Olyan jó kis mesélős, női regény...mint mikor egy nagymama beszél a régmúlt időkről.

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe c. regénye - de több Wilde könyvet is elolvastam. A meséi is nagyon szépek.

Goethe : Werther szerelme és halála - nem igazán tetszett, de mivel Goethe annyira nagyon híres, meg mindenki hallott már róla, ráadásul élete nagy részét itt élte le a környéken, ráadásul pont itt Bad Berkában fürdőzött rendszeresen...hát elolvastam. Hm, lehet, hogy sznob vagyok?

Jane Austentől két eddig olvasatlant is találtam a neten: A Klastrom titkát és A Mansfieldi kastélyt.

Szóval nem sok kortárs irodalmat olvasok, ez tény. Meg az is tény, hogy biztos sok akkor fog eszembe jutni, mikor már publikáltam a bejegyzést. A felolvasott gyerekkönyvek is csak most jutottak eszembe. Na mindegy, csak öt könyvről volt szó.

(Természetesen nem adom tovább senkinek stb. :)

2 comments:

Anonymous said...

pedig... en... a piedro folyo partjan ultem es sirtam...
de ezelott az ordog es prym kisasszony hatalmas csatat vivtak a szemeim elott, hogy kideruljon a kisasszony megis talpra tud am esni ;)
igy utolag visszanezve a legjobban megis a nemzet aranyai csak ugy csillogtak es villogtak a karacsonyfa again :)
a lassusag pedig egy olyan pillanatot tart fel a szemeim elott ami izig-verig atereztem es majdnem tapinthatoan meglattam :)

márta said...

Megfejtések mehetnek a szerkesztőségbe? :)