Friday, January 9, 2009

A legújabb

blogos küldözgetős játék az öt legkedvesebb filmre kérdez rá. Mondjuk, most szerintem senki sem kért meg speciálisan engem, hogy leírjam, de sokan írták, hogy aki akarja, az felsorolhatja. És én akarom.

Az egyik leg-leg az a We were soldiers. Vietnámi háborús, lövöldözős, szóval nem is értem, miért kedvenc...emlékszem, ahogy a végén bezárkóztam a fürdőbe, és sokáig zokogtam. Ezen a filmen sokat gondolkoztam.

Aztán itt van a legfrissebb, az Once. Különleges. A zenéje is, a történet is.

Jane Austen történeteit inkább olvasni szeretem, de a Pride and Prejudice 2005-ös változatára azért emlékszem vissza szívesen, mert akkor voltam utoljára moziban...Előtte kb. három hétig ki sem léptem a házból, mert a gyerekek sorban lettek bárányhimlősek, és mikor már kezdtem becsavarodni, Tibi elküldött moziba, meg plázába, meg ilyen helyekre. Egy barátnőmmel csodás órákat töltöttünk ilyen haszontalanságokkal, mindig emlékezni fogok rá.

Akkor ott van még a Shall we dance. Azért tetszik, mert másképp végződött, mint ahogy az eleje alapján elképzeltem. Hiába...régimódi romantikus alkat vagyok.

Végül pedig legyen a Távol Afrikától, amit azért szeretek, mert Meryl Streep játssza a főszerepet, és ő nagy kedvencem.

(Természetesen én sem adom tovább senkinek, de akinek kedve van hozzá...:)

6 comments:

Klári B. said...

Hat ezekbol 3at en is lattam es szerettem, mondjuk csak az Once volt tavalyi, az is a te blogod miatt kerult elo. A Pride and Prejudice is kedvenc. :)

Lea Mónika said...

na ugye gondolom mondani se kell, h letoltottem beloluk 2t.....:D:D:D az egyiket mar meg is neztem! kitalalod, melyiket?;)

Mademoiselle said...

Nekem is a Shall we dance volt a kedvencem! Olyan jó volt végre egy vicces és megható filmet látni, amiben nincs szerelmi háromszög, meg csalódás, amiben a férj szereti a feleségét, senki nem rúg fel egy családot egy harmadik kedvéért, úgy beállitva, mintha az lenne a helyes... :-)

Mademoiselle said...

Azt hogy állitottad be, hogy én kapjak emailt, ha a te blogodba kommentelek?

márta said...

Lea, fóóógalmam nincs. :)

Lea Mónika said...

shall we dance, mister clark?:):)