Monday, January 26, 2009

Apránként

ma is készítettem egy (ugyan rettenetesen girbegurba) láncocskát, mert szeretem az ilyen kis rövid nyakláncokat. A gyerekek gyöngyei közül is "kölcsönvettem" hozzá néhányat. Eddig a horgolással kapcsolatban csak terítőféléket tudtam elképzelni, és ezek, megmondom őszintén, nem tetszenek annyira. Annál inkább a horgolt ékszerek, bár ezek annyira nincsenek elterjedve, vagy csak én nem figyeltem fel rá eddig.



Inspiráció : innen.

5 comments:

Babi néni said...

Jól néz ki. :o)

A terítők szerintem szépek, de azért ahhoz olyan stílusú lakás kell, ahol jól mutat, mint anyukámnál a "kincsei" és gyertyái alatt, Fiam-6 kereszmamájánál a régi bútorok között vagy sógornőmnél a porcelánbigyó-gyűjteménye alatt a vitrinben. :o) Na, én nekik horgolok ilyen ajándékterítőket, hogy elfoglaljam magam, amikor nem lehet egyfolytában blogozni. :o)

Csak az elsőt nem ajándékoztam el, mert mégiscsak az első.

idrah said...

Ez is gyönyörű :-)!!!!! És őszintén csodállak, hogy a netről ilyen ügyesen megtanultál horgolni!!!!!! Az alapokat nekem is sikerült elsajátítani még tavaly egy oldalról, de onnan továbblépni nem tudtam... (irulpirul) Pl. a körbe horgolósdit feladtam, mert sehogy nem jött össze. Talán valaki majd megtanítja egyszer élőben...

kastanie said...

Micsoda jó ötletet adtál, nagyon tetszenek! Meg se fordult idáig a fejemben, hogy akár csinálhatnék ilyet magamnak.

Anonymous said...

Hát ezek csodaszépek :O Nem is hiszem, hogy kezdő vagy ;)

márta said...

Köszönöm, hogy ennyire agyondicsértek, jól is esik rendesen. :) Viszont ezeket a mintákat nem én találtam ki, innen-onnan szedtem össze őket, ha szántok időt a különböző kézimunkaoldalak átböngészésére, lehet ilyeneket találni.
Ahonnan a leginkább inspirálódtam, azt be is másolom:

http://horgolas.gportal.hu/